A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szaddámért Szíriába is bemenne az USA

Vágólapra másolva!
Az USA akár Szíriába is beküldené különleges egységeit, ha ott nyomára bukkannának a volt iraki diktátornak. A kiszivárgott értesüléseket brit katonai források tagadták.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://origo.hu/irak

Az amerikai hadsereg különleges egységei Szíriába is bemennének Szaddám Huszein után, ha a megbuktatott iraki elnöknek ott bukkannának a nyomára - írta a csütörtöki The Times. A kiszivárogtatott tervet brit katonai illetékesek máris erősen bírálták.

A vezető brit napilap a katari amerikai parancsnokság magas szintjeiről származó értesülés alapján azt írta: jóllehet a volt iraki rezsim vezetőire vadászó amerikai katonák parancsba kapták, hogy Szíria határát nem sérthetik meg, Szaddám Huszein esetében eltekintenének ennek a parancsnak az érvényesítésétől. Az Irak nyugati térségében állomásozó amerikai erőknek meg is mondták, hogy beléphetnek szír területre, ha Huszein ottlétéről megdönthetetlen bizonyítékaik vannak - írta a The Times.

A lapnak brit katonai források azonban azt mondták, hogy a nemzetközi jogba ütközne bármely ország határainak illegális átlépése. A cikk szerint a szövetségesek egyelőre azt sem tudják, hogy él-e még a megbuktatott iraki diktátor, nem beszélve hollétéről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!