Robbanások Bagdagban, 14 halott

Vágólapra másolva!
Iraki polgári személyek és egy amerikai katona sebesültek meg annak a robbanássorozatnak a következtében, amely szombat reggel nyolc órakor történt egy fegyverraktárban, Bagdad déli részén. A fegyverraktárra ismeretlenek nyitottak tüzet.
Vágólapra másolva!

Helyi lakosok szerint embereket temettek maguk alá a robbanások miatt összeomló környező házak - írta a Reuters. A robbanássorozatot az váltotta ki, hogy ismeretlen támadók tüzet nyitottak a fegyverraktárra.

A CNN helyszíni tudósítása szerint a romok alatt szorultak közül többen élnek. A televízió riporterének helyiek azt mondták, hogy 14 embert megölt egy elszabadult rakéta, amely a házukba csapódott.

A raktárban az irakiaktól elkobzott fegyvereket halmozták fel az amerikai megszálló erők. A Reuters szerint a helyszínre igyekvő amerikai alakulatokat feldühödött irakiak kövekkel dobálták meg.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió beszámolójában helyiek azt állították, hogy az amerikaiak okozták a robbanást. Az arab televízió vérző nőket és gyerekeket mutatott, egyik képsorán ugyanakkor amerikai katona látott el sebesülteket. A helyszínre koporsókat szállító teherautók körül több százan tüntetést kezdtek, Amerika-ellenes és iszlámista jelszavakat skandálva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről