A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Oroszország kivonná a megszálló csapatokat Irakból

Vágólapra másolva!
Meg kell szüntetni Irak külföldi csapatok általi megszállását, valamint meg kell őrizni a közel-keleti ország területi egységét - szorgalmazták szíriai és orosz külügyi vezetők. Jordánia visszaküldte diplomatáit Bagdadba.
Vágólapra másolva!

Szíria és Oroszország egyetért abban, hogy lépéseket kell tenni Irak külföldi megszállásának beszüntetésért, meg kell őrizni Irak biztonságát és területi integritását. Így vélekedett hétfői damaszkuszi tárgyalásain Faruk as-Saraa szíriai külügyminiszter és Alekszandr Szultanov orosz külügyminiszter-helyettes. A két politikus megállapodott az országaik közötti további folyamatos konzultációban és együttműködésben is - jelentette a SANA szíriai hírügynökség.

Oroszország mint állandó és Szíria mint soros ENSZ biztonsági tanácsi tag erősen ellenezte az Irak elleni háborút, és korábban mindkét ország szoros kapcsolatokat tartott fenn Szaddám Huszein elnök rendszerével.

Hétfőn visszatértek Bagdadba Jordánia diplomatái, hogy újra megnyissák a királyság iraki nagykövetségét. A külképviseletre az ügyvivő, a konzuli stáb, valamint a kulturális, kereskedelmi attasék és az adminisztráció tért vissza - közölte a Petra jordániai hírügynökség. Irakban a háború március 20-i kitörése előtt mintegy 4000 jordániai állampolgár tartózkodott, többségükben diákok.

Jordánia, bár szövetségese az Egyesült Államoknak, ellenezte a háborút, ugyanakkor engedélyezte több száz amerikai katona küldését területére, akik az ország légterét védő Patriot rakétákat kezelték. Ammán jó kapcsolatokat tartott fenn Bagdaddal is, mivel Iraktól kapta teljes olajszükségletét - jegyzi meg az AP.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!