Szaddám állítólag rövidesen üzen az irakiaknak

Vágólapra másolva!
Egy eddig ismeretlen iraki szervezet az Al-Kudsz al-Arabi című londoni kiadású lap keddi számában megjelent levele szerint Szaddám Huszein, a megbuktatott iraki elnök hamarosan üzenetet intéz az iraki nemzethez. A lap főszerkesztője Szaddám Huszein híve.
Vágólapra másolva!

"Szaddám Huszein elnököt nem ölték meg. Ma is él. Üzenetet intéz az irakiakhoz és a nemzethez a következő 72 órában" - írta a magát Iraki Ellenállás és Felszabadításnak nevező szervezet vezetősége, hangsúlyozva azonban, hogy nem tekinti magát a megbuktatott iraki kormány utódának. A levél szerint Szaddám Huszein "immár tisztában van azzal, hogy egyes iraki vezetők régóta kapcsolatban álltak az amerikai és brit titkosszolgálatokkal".

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

A levéllel kapcsolatban az AFP megjegyzi, hogy az Al-Kudsz al-Arabi főszerkesztője, Abdel Bari Atvan köztudottan Szaddám Huszein híve. A francia hírügynökség emlékeztet arra is, hogy Tárik Aziz volt iraki miniszterelnök-helyettes, aki a múlt csütörtökön adta meg magát az amerikai erőknek, azt állította fogvatartóinak, hogy az iraki diktátor él, legalábbis "április első felében" még életben volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről