A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Állítólagos Szaddám-levél ellenállásra buzdít

Vágólapra másolva!
Az amerikai megszállással szembeni felkelésre szólítja fel az iraki népet egy Szaddám Huszein elnöknek tulajdonított levél, amelyet szerdai számában közölt az Al-Kudsz al-Arabi című, Londonban megjelenő arab nyelvű lap.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://origo.hu/irak

A levél fénymásolatát a Szaddám Huszeinhez közel álló lap a harmadik oldalon közölte. Bár sem az írás, sem az aláírás nem hasonlít azokhoz a más dokumentumokhoz, amelyek a bukott diktátortól származnak, a lap szerint "Szaddámhoz közel álló források megerősítették a levél eredetiségét". Azt azonban nem részletezték - "biztonsági megfontolásokra" hivatkozva -, miként jutott el hozzájuk a levél.

A felhívás dátuma hétfő, Szaddám Huszein 66. születésnapja. A levélben az iraki elnök figyelmezteti az irakiakat: ne bízzanak azokban, akik megpróbálják egymás ellen kijátszani a szunnitákat és a síitákat, előttük egyetlen cél lebeghet, "a hitetlen, bűnös, gyáva megszálló kiűzése".

Az Al-Kudsz al-Arabi kedden a korábban ismeretlen, magát Iraki Ellenállás és Felszabadításnak nevező szervezet levelét közölte, amelyben állították, hogy Szaddám Huszein él, és a következő 72 órában üzenetet intéz az iraki nemzethez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!