Fontos tudnivalók a Diákhitel Számláról

Fotó: arthon meekodong
Vágólapra másolva!
A Diákhitel Számla kedvező megoldást jelenthet a felsőoktatásban tanulók számára – pénzügyi szakértőt kérdeztünk a részletekről.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a tanév, ebben az évben is rengetegen vágnak bele felsőfokú tanulmányaikba. A képzés és a diákévek finanszírozásához nagy segítséget nyújthat a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára a diákhitel, amelyhez 2023 nyara óta egy speciális bankszámlatípus, a Diákhitel Számla is tartozik, amit kifejezetten a diákhitelt felvevő egyetemisták igényeire szabtak. „A Diákhitel1 terméket kizárólag Diákhitel Számlára folyósítja a Diákhitel Központ, így az igénylőknek ma már kötelező Diákhitel Számlát nyitniuk, amelyre jelenleg négy banknál van lehetőségük. Azonban azoknak is érdemes Diákhitel Számlát nyitniuk, akik 2023. július 1. előtt igényeltek diákhitelt, vagy olyan típusú diákhitelt vesznek fel, amelyhez nincs feltétlenül szükség bankszámlára, mivel a Diákhitel Számlát speciális kedvezményes kondíciók jellemzik” – hívta fel a figyelmet Kelemen Tamás, az MBH Bank lakossági termékmenedzsment vezetője.

Fotó: BongkarnThanyakij

Miért előnyös a Diákhitel Számla?

A Diákhitel Számla esetében nincs  havi számlavezetési díj , díjmentesek az SMS és az elektronikus szolgáltatások, valamint ingyenes az elektronikus átutalás belföldön forintban, de a bankok egyéb kedvezményeket is kínálnak a hallgatóknak. „A fiatalok egyre tudatosabbak a pénzügyeiket illetően, ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy már korán elkezdenek a lakásvásárláson gondolkodni. Éppen ezért bankunknál a Diákhitel Számlához lakáshitelkedvezményt is biztosítunk” – emelte ki Kelemen Tamás. Emellett egyéb hasznos kiegészítő termék, mint például utasbiztosítás is igényelhető a számlához, amely akár az egész családra kiterjeszthető.

A diákhitel típusai közül annak függvényében érdemes választani a hallgatóknak, hogy a támogatást a mindennapi kiadásokra vagy  a tanulmányi költségek fedezésére szeretnék-e felhasználni. A Diákhitel1 rugalmasan felhasználható bármire, legyen az könyv, technikai eszközök vásárlása vagy akár  a lakhatás kifizetése. 15 000 Ft-tól 150 000 Ft-ig terjedő havi összeget vehetnek fel a hallgatók, de tanulmányi félévenként akár 750 000 Ft-hoz is hozzájuthatnak.

 Forrás: Prostock-Studio

A tanulmányok alatt bármikor igényelhető és lemondható. A Diákhitel2 konstrukció kifejezetten az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók számára előnyös, ahol a hitelt közvetlenül az oktatási intézménynek utalja át a Diákhitel Központ. A hitel mértéke legfeljebb az önköltségi díjnak megfelelő összeg lehet. 

Az MBH Diákhitel Számla részletes feltételeiről, a kapcsolódó kedvezményekről és az igénylés menetéről ezen a linken tájékozódhatnak!

*********************

Az MBH Diákhitel Számla részletes leírását és az igénybevétel feltételeit a Lakossági számlavezetési hirdetmény és a Lakossági forint vagy deviza fizetési számla általános szerződési feltételek, valamint az MBH Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzata tartalmazza.


 

Az MBH Bank bankszámlái és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!