5 alap melltartótípus, ami nem hiányozhat a fiókodból

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Fotó: Astratex

A hidegebb hónapok beköszöntével a ruhatárváltás nem csak a pulóvereket és a csizmákat érinti. Van valami még ennél is fontosabb, amire minden nőnek különös figyelmet kell fordítania - a fehérneműk. A melltartók minden megjelenés alapját képezik, akár egy puha kasmírpulóverbe, akár egy elegáns ruhába bújsz egy ünnepi parti apropóján. Most nézzük azt az öt melltartótípust, amit az őszi-téli szezonra mindenképpen érdemes a szekrényedben tartanod, hogy minden helyzetre felkészült legyél. 

1. Sima és bézs - a tökéletesen láthatatlan bármilyen színű ruha alatt 

Az egyik legsokoldalúbb modell, amely nem hiányozhat a ruhatáradból, a bézs vagy testszínű melltartó. Tökéletes a világos színű, különösen a fehér ruhák alá, amelyek alatt teljesen láthatatlan marad. Ráadásul ez a modell színtől függetlenül bármilyen öltözékhez illik. A zimankós hónapok elkerülhetetlen velejárója a réteges öltözködés, és egy bézs melltartó ezekben a szituációkban is a legjobb barátod lesz. Nemcsak azért, mert nem tűnik fel, hanem azért is, mert biztosítja a szükséges kényelmet és tartást. 

A bézs melltartók gyakran minimalista kivitelben, sima kosarakkal ellátva kaphatók, így rendkívül alkalmas vastagabb anyagok, például gyapjú és kasmír alá, ahol vastagabb vagy csipkés kosarak nyomot hagynak ruhadarab felületén. Ez a fehérnemű a titkos fegyvered az elegáns és kifinomult megjelenéshez anélkül, hogy az öltözék esztétikáját veszélyeztetné. 

2. Bardot - gömbölyíti a dekoltázst és elegáns stílust kölcsönöz 

A bardot vagy balconette melltartó az a varázslatos modell, amely elegáns pontot tehet bármelyik szélesebb dekoltázzsal rendelkező ruhaköltemény végére. Ezt a modellt a francia stílusikon, Brigitte Bardot ihlette, és hozzá hasonlóan ez a melltartó is eleganciát és nőiességet kölcsönöz minden ruhának.  

Ez a melltartó gömbölyűbb, ugyanakkor kecses formát kölcsönöz a kebleknek, függetlenül attól, hogy estélyi ruhát, szögletes nyakkivágású blúzt vagy akár egy elegáns, ejtett vállú pulóvert viselsz. Gyakran levehető pántokkal rendelkezik, így rugalmasan viselhető a legkülönbözőbb öltözékekhez. Tökéletes azokhoz a különleges pillanatokhoz az ünnepi szezonban, amikor kifinomultságot és stílust szeretnél sugározni.

Fotó: Astratex

3. Bralette melltartó - kényelem és elegancia egyben 

A bralette az a melltartó, amely ötvözi a mindennapi fehérneműk kényelmét a modern eleganciával, és amely a mindennapi öltözék része lehet. Ez a melltartótípus tökéletes az őszi-téli szezonban, amikor a sokréteges öltözködés kényelmetlenné és nehézzé válik. A bralette melltartók gyakran merevítő nélküliek, így rendkívül kényelmesek az egész napos viselethez. 

Ne hidd azonban, hogy ez a melltartó csak a ruháid alá való! A mai divatban a braletteket gyakran önálló ruhadarabként viselik - például blézer vagy lengeing alatt, egy elegáns és divatos öltözék részeként. Különösen alkalmasak széles nadrággal vagy akár magas derekú szoknyával kombinálva, stílusossá és könnyeddé téve a megjelenést. 

A bralette melltartók tökéletesek a lazább napokra is, amikor kényelmesen akarod érezni magad anélkül, hogy veszítenél az elegancia vagy a nőiesség érzéséből. Ezek azok a fehérneműk, amelyekben jól érzed magad, és csodásan is néz ki. 

4. Sportmelltartó - kényelem és támogatás a dinamikus napokon 

Amikor a hőmérséklet csökken, és inkább több időt töltünk otthon, vagy inkább beltérben edzünk, a sportmelltartó nélkülözhetetlenné válik. És nem csak a sportoláshoz! A sportmelltartókat gyakran előnyben részesítjük a mindennapi öltözékünk alá, különösen, ha kényelemre és mozgásszabadságra törekszünk. A merevítő nélküli, de kiváló tartással rendelkező melltartó modellek ideálisak a dinamikus napokra vagy az otthoni pihenésre meleg teával és kényelmes otthoni ruhákkal. 

Fotó: Astratex

5. Pánt nélküli Push-Up - tökéletes választás ünnepi alkalmakra 

A karácsonyi és újévi partik mindig egy kicsit több csillogást és kifinomultságot igényelnek a megjelenésben. A pánt nélküli Push-Up melltartó tökéletes társa a váll nélküli vagy mélyen dekoltált ruháknak, miközben stabil tartást és gyönyörű idomokat varázsol.  

Ez a melltartómodell nemcsak volument és formát kölcsönöz a kebleknek, de gondoskodik arról is, hogy a tevékenységtől függetlenül a helyén maradjon. A puha, sima felületű anyag biztosítja, hogy a melltartó észrevétlen maradjon a ruhák alatt, miközben a legesztétikusabb módon formálja a mellkast. 

Akár a mindennapi kényelemre vágysz, akár különleges eseményeken szeretnél ragyogóan kinézni, a megfelelő melltartó a ruhatárad kulcsfontosságú eleme. Gondosan válaszd ki az alapvető melltartótípusokat, hogy kényelemben, magabiztosnak és minden alkalomra felkészülten érezd magad. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!