A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A főváros megvalósíthatja a Városháza-projektet<br/>

Vágólapra másolva!
A főváros ismét kereshet vállalkozókat az úgynevezett Városháza-projekt megvalósítására, miután az önkormányzat ez ügyben hétfőn jogerősen pert nyert a Közbeszerzési Döntőbizottsággal szemben. A döntőbizottság korábban azért nyilvánította érvénytelennek a pályázatot, mert szerinte ez nem beszerzésnek, hanem értékesítésnek minősül.
Vágólapra másolva!

A Legfelsőbb Bíróság egyelőre még csak szóban kihirdetett ítéletében megállapította: a városháza udvara alá, illetve a Károly körúti pavilonok helyére szánt sokmilliárdos beruházási program nem tartozik a közbeszerzési eljárás hatálya alá.

Az elvi jelentőségű bírósági határozat az 1996 óta húzódó jogértelmezési vita végére tett pontot.

A főváros korábban tárgyalásos eljárás keretében kért ajánlatot az ingatlan hasznosítására. A vállalkozó saját pénzén és kockázatára valósította volna meg a főváros által előírt beépítést. Az elkészült ingatlanegyüttes a pályázatban rögzített határidőig tartó bérhasználat után visszakerült volna a fővároshoz. A vállalkozó egyebek mellett 650-850 autónak helyet adó mélygarázst és különböző kereskedelmi, vendéglátóüzleteket építhetett volna a térszint alatt és felett 10-10 ezer négyzetméteren.

A korábbi pályázatot a döntőbizottság azért nyilvánította érvénytelennek, mert szerinte a főváros nem szolgáltatásra, hanem építésre keresett vállalkozót. A bíróság ezzel szemben úgy vélte, hogy a főváros terve nem beszerzésnek, hanem értékesítésnek minősül. A használati jogot ugyanis átengedné egy időre az építkezés megvalósításának ellenében.

A képviselők a bírósági döntés érdekességének tartják, hogy az Atkári János által képviselt álláspont nyert a Főpolgármesteri Hivatal jogászainak véleményével szemben.

(MTI)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!