X. NÓGRÁDI ZSOLTOT CSAK AZ ÉRDEKLI, KI ÖLTE MEG AZ APJÁT<br/>

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nógrádi Zsolt:
Szeretnék rátérni erre a három emberre, mert az én ügyem, végül is azért akartam vallomást tenni, mert engem nem érdekelnek ezek a gazdasági stiklik, hogy kik mit csináltak, nekem aput eltüntették és megölték ezek a személyek, és engem az motivált a vallomás megtételére, hogy a rendőrség, még a belügyminiszter is Flaisz kenyeréből eszik, és a rendőrség lezárta apu ügyét. Arra számítok, hogy valahogy ez a bizottság oda hat, hogy el tudjam temetni a holttestet.

Litauszky benne volt egy gyilkossági ügyben, jártak ki Jugoszláviába, és hoztak egy terroristát, és aput elhívták, és megöltek egy embert, és apu megmondta neki március közepén, hogyha nem kapom meg most már véglegesen azt a pénzt, amivel ti tartoztok nekem, akkor följelentelek a rendőrségen, mivel apu nem volt részes, csak elkísérte, ő nem tudta, hogy miről van szó. Áprilisban Litauszky szívinfarktust kapott, májusban elhívták aput kibékülni Flaisz kastélyába, és felhívtak engem onnan, és utána megfenyegettek engem, Flaisznak felismertem a hangját; '98 szeptemberében Litauszky István, Nyúl József, Bozóki és apu Litauszky meszesi házánál összejövetelt rendeztek, és egy kaskantyúi ember vállalta, hogy kétmillió forintért megöli Flaiszot. Ez az ügy kiderült, utána nem tudták lebonyolítani ezzel az emberrel, kimentek Jugoszláviába, hogy hoznak onnan valakit, ez volt szeptemberben, ezután Flaisz megjelent apám házánál, és azt mondta, Józsikám, nem éred meg a karácsonyt, és utána október 25-én apu elsétált otthonról, és azóta nincs sehol.

Először a Bács megyei rendőrkapitány..., és ezeknek a nyomására megpróbáltak minket gyanúsítani, hogy mi tettük el láb alól. Nem jutottak semmi eredményre. Nekem szerencsémre a rendőrségen kívül olyan nyomozó társaság, amelyik nem tudja elviselni, hogy Pintér, vagyis a belügyminiszter együtt dolgozik ezekkel a bűnözőkkel, és véletlen úton-módon megtaláltak, és olyan stádiumba került az ügy, hogy mi csak egy paraszthajszálra vagyunk most már, hogy megtaláljuk a holttestet, de nem mehettünk ki még egyszer hozzájuk most már házkutatni, mivel lezárták apu ügyét mint államigazgatási ügyet, eltűnés, azt mondták, nincs holttest, nincs gyilkosság. De a rendőrségen, a BRFK-a és az ORFK-a itt van az Aradi utcában az ügy, meg vannak győződve, hogy itt gyilkosság történt, csak nem voltak hajlandók nyomozni ez ügyben.

Tavaly december 6-án Litauszky, aki elcsalta apámat - addig eljutottunk, hogy ő csalta el -, agyonlőtte magát. Ezután az öngyilkosság után tudomásomra jutott, hogy február 18-án Pintér, Gergényi és Flaisz találkoztak Flaisz kastélyában, most jut eszembe, teljesen nem vagyok észnél, hogy a belügyminiszter is a gyilkosokkal meg a rablókkal paktál, most volt a találkozó, Flaisz tudja, hogy szorul a nyaka körül a hurok, megpróbál megúszni egy gyilkosságot. Nekem nem az ő feje kell, hanem hogy bűnhődjön.

És azért mondtam el ezeket a gazdasági ügyeket - itt van még, ami nem évült el -, hogyha eljárások indulnak, akkor könnyebben meglesz a holttest is. Mert itt a holttestet egybe kell venni az olajügyekkel, mert egy és ugyanaz, itt két barát közül tette el egyik a másikat, és ha megvan a holttest, megvannak a gazdasági bűncselekmények is, ha megvannak a gazdasági bűncselekmények, megvan a holttest is. Mert a Kakas is öngyilkosságot kísérelt meg, csak nem sikerült neki.

Engem nem érdekelnek a stiklik, hogy ki mit csinált, mert minden nap itt folynak..., de nekem okvetlenül fontos volt elmondanom, hogy ezeken az ügyeken fölbolygatják apám holttestét. Végül is önök azért kapják a fizetésüket, hogy megoldják ezt az ügyet, ha már a rendőrség nem akar nyomozni, és nem akarnak egy gyilkost becsukni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!