Kihallgatták Lakatos Andrást <br/>

Vágólapra másolva!
Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának Aradi utcai épületében csütörtökön kihallgatták az előzetes letartóztatásban lévő Lakatos Andrást, azaz Kisbandit, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján a közelmúltban hoztak haza Amerikából.
Vágólapra másolva!

A nyomozók két ügyre voltak kíváncsiak. - Lakatos Andrást egyrendbeli csalással és egyrendbeli sikkasztással gyanúsítják - közölte Nyári Béla, a vádlott ügyvédje. Az első ügyben Lakatos András azon magánjellegű kölcsönei, illetve befektetései játszanak főszerepet, amelyeket egy kft. számára adott. A rendőrség szerint az ügynek 23 sértettje van, a kárérték pedig eléri a 19 millió forintot. A másik ügyben egy négy és fél millió forint értékű gépjármű elsikkasztásával gyanúsította meg a rendőrség Kisbandit. - Minkét esetben ártatlannak vallotta magát ügyfelem - hangoztatta Nyári Béla.

Az ügyvéd beszámolója szerint a csalás ügyében Kisbandi úgy nyilatkozott, hogy megvolt a lehetősége a kölcsönök visszafizetésére, sőt amikor nehézkessé váltak az üzletek, értesítette a befektetőket, hogy valószínűleg csak később tudja visszaadni a pénzt. A másik ügyben pedig a szóban forgó autót valóban elvitte a kereskedőtől Lakatos András, de azt ,"nyomos érvek hatására", orosz személyeknek kellett átadnia.

- Védencem elismerte, hogy elhozta a telephelyről a járművet, meg is akarta vásárolni, de elvették tőle, és nem sokkal később külföldre kellett távoznia. A kocsi később meglett, azt a kereskedő visszakapta - mondta az ügyvéd.

- A következő kihallgatás időpontjáról jelenleg nincs információnk, véleményünk szerint az nem a közeljövőben lesz, sőt a nyomozás meghosszabbítására számítunk - közölte.

Lakatos Andrást, azaz Kisbandit, az Interpol Magyar Nemzeti Irodája február 13-án szállította Magyarországra. A férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján az amerikai rendőrség tavaly június 8-án vette őrizetbe a Florida állambeli Miamiban. Lakatos András ellen a Magyarországon különböző bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőeljárás, köztük 444 rendbeli csalás miatt kibocsátott elfogatóparancsok alapján terjesztették elő a kiadatási kérelmet.

(MTI)

Korábban:

(2001. február 7.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről