Vágólapra másolva!
Tanúk meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Bíróságon pénteken az előre kitervelt, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel, köztük az Úri utcai Korda-gyilkossággal vádolt Hajzer Lajos és négy társának büntetőpere.
Vágólapra másolva!

A vádirat Hajzer Lajos terhére rója Korda István vállalkozónak, az Antenna Hungária Rt. igazgatósága volt elnökének, illetve a ÁPV Rt. egykori vezető tisztségviselőjének, utóbb pedig homoszexuális pornófilmek producerének a budai vári, Úri utcai lakásában 2000. március 21-én történt meggyilkolását, valamint egy postás megölését 1999. november 16-án Törökbálinton.

A bíróság által meghallgatott tanú - aki egy lakásból szemtanúja volt Korda bántalmazásának - azt mondta, hogy kiáltásokat hallott az áldozat lakásából. Úgy gondolta: valamiféle családi veszekedésről lehet szó, ezért nem hívta a rendőrséget.

Az ablakából profilból látta az elsőrendű vádlott, aki ütött valakit. A földön fekvő alakot nem láthatta, így csak sejthette, hogy kiről van szó. A tanú elmondta azt is, hogy miután elhagyta lakását, vérfoltokat vett észre a lépcsőházban, de arra gondolt: valamelyik férfinak vérzett az orra a verekedés miatt.
A tárgyaláson levetítették a helyszínen készült videofelvételeket is.

Az elsőrendű vádlott korábbi meghallgatásán azt vallotta, hogy mindkét áldozatát a pénz miatt ölte meg. A postástól rabolt pénz egy pilótajátékban való részvételhez kellett volna, de egyik gyilkosságot sem tervezte el előre.

Az ügyészség szerint Hajzer a lakásban egy ólmosbottal leütötte Kordát, majd behívta vádlott-társát, aki egyszer mellbe szúrta a földön fekvő áldozatot. Ekkor Korda még élt, kihúzta a szívébe döfött mintegy 40 cm pengehosszúságú eszközt, ám ezután Hajzer még vagy harmincszor hátba szúrta. Korda a helyszínen belehalt sérüléseibe, így a vádlottak kénytelenek voltak beérni a lakásban talált összesen mintegy 100 ezer forint értékű használati tárgyakkal, mobiltelefonnal, menedzser-kalkulátorral, órával és pár ezer forintnyi valutával.

A következő tárgyaláson szakértőket hallgat meg a bíróság.

(MTI)

Korábban:

(2001. március 30.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről