A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Vályogház helyett központi fűtéses házat kapott az árvízkárosult tákosi család<br/>

Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel dolgoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeken a tavaszi árvízben megrongálódott épületek helyreállításán. Átadták az első elkészült családi házat, és aláírták a szerződéseket másik 1900 épület tulajdonosával is. Az első szerencsés család régi vályogháza helyett három szobás, központi fűtéses házban élhet tovább. Körülbelül ezer ember sátrakban várja a munkák mielőbbi befejeződését.
Vágólapra másolva!

Nagy ütemben folyik a tavaszi árvízben megrongálódott, illetve tönkrement Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakóházak bontása, újjáépítése, felújítása - mondta Istenes Sándor ezredes, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az [origo]-nak. Tákoson pénteken átadták az első felépített lakóházat, amely állami kártalanításból épült újjá. Gazdag István és családja a helyi Közigazgatási Hivatal vezetőjétől vehette át új otthonát, mely háromszobás, 68 négyzetméteres, központi fűtéses, fürdőszobás. Előző lakásuk, mint a térség annyi más háza, vályogból épült és az árvízben teljesen tönkrement, ezért ítélték lebontásra. A nyíregyházi Épker Kft., az építkezéseket végző vállalat, az új ház berendezéséhez jelentős anyagi segítséget nyújtott.

Az árvíz sújtotta szabolcs-szatmár-beregi településeken - a katasztrófától Csaroda, Jánd, Tákos, Tarpa, Vámosatya községek szenvedtek leginkább - összesen 2775 magánlakás, 130 önkormányzati és 61 egyéb, például egyházi épület rongálódott meg. Ezekből 613 házat nem lehetett megmenteni. 343 tulajdonossal írtak alá újjáépítési szerződést, a többiek esetében még vitatott a kártalanítás módja, használt lakást vásárolnak nekik, vagy készpénzt kapnak. Valamilyen szintű felújításra-javításra összesen 1900 ingatlan tulajdonosával kötöttek szerződést.

Istenes Sándor ezredes azt közölte, hogy jelenleg 240 ház újjáépítésén dolgoznak az építők és 199 megrongálódott lakás fölújításához is hozzáláttak, hétfőtől pedig még nagyobb ütemben folytatódhatnak majd a munkák A Katasztrófavédelmi Igazgatóság 440 sátrat állított fel az érintett településeken, a megrongálódott házak kertjeiben, vagy a szomszédok telkén, itt kerültek ideiglenesen elhelyezésre az érintett családok.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!