Ötödször tartottak büszkeség-napi felvonulást Budapesten

Vágólapra másolva!
Az idén ötödik alkalommal ünnepelték másságukat budapesti felvonulással a magyarországi melegek és leszbikusok. Számos szervezet a felvonulás betiltását követelte, több vallási közösség egyenesen bűnnek pecsételte meg a felvonulók másságát. Láner László, a Mások magazin főmunkatársa szerint a melegek és leszbikusok iránti toleranciának a demokrácia részét kellene képeznie Magyarországon is.
Vágólapra másolva!

A Vigadó téren Láner László, a Mások magazin főmunkatársa a felvonulást záró beszédében elmondta, hogy az utóbbi évben változni látszik a melegekkel és a leszbikusokkal kapcsolatos közhangulat. Ezzel összefüggésben megemlítette: sokan azok közül a politikusok közül, akiktől pedig elvárható volna, hogy az emberi jogok védelmében szót emeljenek a kisebbségek, többek között a homoszexuális kisebbség mellett, hallgatnak. Utalt arra is, hogy egyre hangosabban tiltakoznak egyes társadalmi szervezetek és egyházak a melegek mindenfajta közszereplése ellen.

Számos szervezet: a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége, a Politikai Elítéltek Közössége, a Történelmi Igazságtétel Bizottság és az Igazolt Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége a felvonulás betiltását követelte Budapesti Rendőr-főkapitányságtól. Az Evangéliumi Pünkösdi Közösség, a Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet, az Őskeresztyén Apostoli Egyház és az Evangéliumi Szabadegyházak Szövetsége közleményben nyilvánította ki álláspontját, miszerint mindenfajta homoszexuális és leszbikus kapcsolat bűn, amely más bűnökhöz hasonlóan rabságban tarthat embereket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről