A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Nem szalmonella okozta a ráróspusztai tömeges megbetegedést

Vágólapra másolva!
A vizsgálatok alapján nem szalmonella okozta a Nógrád megyei Ráróspuszta cserkésztáborában pénteken bekövetkezett tömeges fertőzést. Valószínűleg valamilyen behurcolt vírus lehetett a felelős a 48 gyerek megbetegedéséért.
Vágólapra másolva!

Nem szalmonella okozta a Nógrád megyei Ráróspuszta cserkésztáborában pénteken bekövetkezett tömeges fertőzést - állapította meg a táborból elhozott ételminták laboratóriumi vizsgálata és a helyszíni ellenőrzés alapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Nógrád megyei intézete.

Hajdú Katalin megyei tisztifőorvos hétfőn elmondta: a tömeges rosszullét után szakembereik kiszálltak a helyszínre, a táborban ellenőrizték a közegészségügyi szabályok betartását. A ráróspusztai cserkésztáborban mindent rendben találtak. "bár minden tábor ilyen tiszta lenne" - számolt be tapasztalataikról a főorvosasszony.

A laboratóriumi vizsgálat során nem találtak szalmonellát az ételmintákban, így sem a kolbászos krumplifőzelék, sem más elfogyasztott étel nem okozhatta a tömeges hányást, hasmenést. Minden valószínűség szerint valamilyen táborba behurcolt vírus lehetett a felelős a tömeges megbetegedésért.

A ráróspusztai táborból pénteken a késő esti órákban negyvennnyolc beteget - többségükben gyereket - szállítottak a balassagyarmati kórházba. Nagy Róbert, a kórház fertőző osztályának vezető főorvosa hétfőn már arról számolt be, hogy valamennyi beteg jól érzi magát. Húsz gyerek már hétfőn haza mehet, a többieket pedig kedden bocsátja el a gyógyintézmény.

Korábban:

Kielégítő az ételmérgezéses gyerekek állapota

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!