A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Bizottság elé kerülhet a Bánk bán költségvetése

Vágólapra másolva!
Tóth András szocialista képviselő ősszel kezdeményezi a parlament kulturális bizottságának összehívását a Bánk bán operafilm költségvetésének kivizsgálásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Tóth András birtokában van egy írásszakértői vélemény, mely alapján kiderül, hogy az Ezüsthajó Kft. bizonyos tételekkel megnövelte a film költségvetését. A papír szerint 155 millió forinttal "megtoldották" a film költségvetését. Az iraton szerepel, hogy bizonyos gyártási összegekhez hozzáadtak különböző összegeket - 86 milliót, 15 milliót stb -, és azzal is számoltak, hogy ennek végrehajtásához, a tranzakcióban segítő embernek 10 százalékot kell adniuk a haszonból. Az írásszakértői vélemény szerint a Bánk bán hivatalos és fiktív költségvetését is ugyanaz az ember készítette: Endrődy Balázs, az Ezüsthajó Kft. gyártásvezetője.

Tóth András hétfőn, a parlamentben szerette volna a Bánk bán költségvetésére vonatkozó kérdését feltenni a kultusztárca miniszterének, Rockenbauer Zoltánnak, de mivel az ülés elmaradt, erre nem került sor. A szocialista képviselő az [origo]-nak elmondta, hogy június óta várja, hogy valaki tisztázza az általa felvetett kérdést, de eddig még nem kapott választ. A képviselő ősszel kezdeményezi a parlament kulturális bizottságának összehívását, hogy ott kapjon válaszokat a kérdéseire.

[origo]

Az Ezüsthajónál készült a Bánk bán fiktív költségvetése

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!