Munkához láttak az ellenzéki tényfeltárók

Vágólapra másolva!
A munkacsoport tényfeltáró beszélgetésekre hívná meg a miniszterelnököt, minisztereket és vezető tisztségviselőket. Az MSZP-s és SZDSZ-es képviselőkből álló munkacsoport szerdán ülésezett először.
Vágólapra másolva!

A Keller László (MSZP) vezette öttagú testület szerdán meghatározta ügyrendjét. A munkacsoport a vizsgálatokat november 15-ig szeretné befejezni. Az ügyrend szerint eddig az időpontig kellene kivizsgálni a miniszterelnök esetleges felelősségét egyebek közt abban: hogyan történhetett, hogy "ellenőrizhetetlenül, huzamosabb időn keresztül jogellenesen jelentős összeg folyjék ki az állami költségvetésből". A munkacsoport választ vár arra is, hogy tudott-e a miniszterelnök a közpénzek FVM-ből történő jogellenes kiáramlásáról, pazarlásáról.

A munkacsoport tagjai: Keller László, Vastagh Pál, Tóth András - az MSZP részéről - és két szabad demokrata képviselő: Kis Zoltán és Eörsi Mátyás. A képviselők egyelőre összegyűjtik a témában ´98 óta elhangzott interpellációkat, kérdéseket, felszólalásokat, újságcikkeket és ezek alapján írásbeli kérdéseket nyújtanak be az illetékeseknek. A rész-vizsgálóbizottság tagjai terveik szerint két héten belül beszélgetést folytatnának Sepsey Tamással, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vezetőjével, Torgyán József volt földművelésügyi miniszterrel és Járai Zsigmond volt pénzügyminiszterrel.

Az ellenzéki képviselők az előzetes letartóztatásban lévő Szabadi Bélát is felkeresnék, illetve sort kerítenének Stumpf István kancelláriaminiszter, Boros Imre PHARE-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter, az FVM volt ideiglenes vezetője, az Állami Számvevőszék elnöke és Polt Péter legfőbb ügyész felkeresésére. A tervek szerint október végén kezdeményeznének beszélgetést Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

[origo]

Korábban:

Ma kezdik munkájukat az ellenzéki tényfeltárók

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről