Közpénzekkel támogattak egy irredenta CD-ROM-ot<BR/>

Vágólapra másolva!
Közpénzekből támogattak egy irredenta dalokat tartalmazó CD-ROM-ot. A támogatók, a Magyar Országgyűlés Társadalmi Szervezetek Bizottsága, az ISM és a XI. kerületi polgármester azt állítják: nem tudtak arról, hogy erre költi a kért támogatást a CD-t kiadó Ifjú Magyarok Egyesülete.
Vágólapra másolva!

Az Aktualizált revíziós dalok multimédiás CD-t a MIÉP XI. kerületi társszervezete, az Ifjú Magyarok Egyesülete adta ki. A borítón szereplő támogatók: a Magyar Országgyűlés Társadalmi Szervezetek Bizottsága, az Ifjúsági és Sportminisztérium és a XI. kerület polgármestere - adta hírül az RTL Klub híradója. A szervezet elnöke a Magyar Fórumnak adott interjújában külön kiemelte, hogy "ezek a támogatók már rangot adtak a produkciónak, amelyet nem muzeális témaként akartunk bemutatni, hanem aktualitásként".

A támogatók azonban azt mondják: nem tudták, mire adnak pénzt. A Társadalmi Szervezetek Bizottságának fideszes alelnöke, Halász János például állítása szerint ma látta először a CD-t. A parlament pedig a bizottság javaslatára fogadta el a határozatot, amelyben idén 180 ezer forinttal támogatta az Ifjú Magyarok Egyesületét.

"Személy szerint nyilván nem emlékszem arra, hogy melyik szervezet milyen pályázatot nyújtott be, de szakértőink átvizsgálták a pályázatokat, és ez a szervezet egészen biztos, hogy a pályázatban nem írta le, hogy ilyen kiadványt készül kiadni, mert akkor nem támogattuk volna. Én magam sem, és senki más sem" - nyilatkozta Halász János.

A bizottság szocialista tagjai is megszavazták a támogatást - anélkül, hogy tudták volna: pontosan, mivel is foglalkoznak a pályázó ifjú magyarok.

Géáczi József Alajos, az MSZP képviselője szerint: "Annyi történt, hogy a plenáris ülés nem volt olyan helyzetben, hogy egyenként értékelje ezeket a szervezeteket, ránézésre lehetett megállapítani 1-2 szervezetről, hogy nagyjából hova tartozik, de bizony ilyen semleges nevű kis szervezet könnyen becsúszhatott." A Társadalmi Szervezetek Bizottsága meg fogja vizsgálni az eredetileg beadott határozatot, hogy mire is kért eredetileg támogatást a szervezet.

Az Ifjúsági és Sportminisztériumban azt mondják, hogy csak egy olyan multimédiás CD-re adtak 200 ezer forintot, amely a hazaszeretet érzését közvetíti. Még nem tudják, mit fognak tenni most, hogy kiderült: mi készült a segítségükkel. "Azért dolgozunk minden nap, hogy azok jussanak pénzhez, akik megérdemlik, és olyan programokat valósítsanak meg ebből, ami a közösségek számára, mindannyiunk számára hasznosak" - mondta el Kara Ákos, a Mobilitas igazgatója.

A XI. kerületi polgármester nem ért ma rá nyilatkozni az RTL Klub Híradójának. A polgármester annyit üzent, hogy csak az Ifjú Magyarok Egyesületét támogatták, a CD-re nem adtak pénzt, és bár az összegre nem emlékszik, biztos, hogy kevesebbet, mint 100 ezer forint. A CD fülszövege szerint folytatás is lesz: tervezik a dalok diszkófeldolgozását is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről