Az MSZP átverést gyanít a Széchenyi-terv körül

Vágólapra másolva!
A Széchenyi-terv ámítás, a vállalkozók félrevezetése, a tisztességes eljárásban reménykedők becsapása A kormány valójában nem a vállalkozók támogatására, hanem saját terveinek megvalósítására hozta létre az alapot - Keller László szocialista képviselő szerint. A Fidesz szerint viszont nem megalapozottak Keller állításai. 
Vágólapra másolva!

A képviselő állításait azzal támasztja alá - többek között -, hogy 23 milliárd forint szerepel a Széchenyi-tervben működési költség támogatására. Ezt a pénzt teljes egészében pályáztatás nélkül osztják szét. A jelenlegi jogszabályok szerint ugyanis működési támogatásra nem lehet pályázatot beadni.

Ráadásul Keller szerint a terv több eleme - így az autópálya-építés, vasútfejlesztés és a lakásfejlesztés is - nem többletforrások bevonására épül, mit ahogyan azt a kormány ígérte. Egyszerűen arról van szó, hogy már létező költségvetési feladatokat és forrásokat váltottak ki, és föléjük ragasztotta a kormány a Széchenyi-terv emblémáját.

A Fidesz szerint viszont nem igaz, hogy a terv nem a töbletforrások bevonására épült. Latorcai János, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint jó lenne, ha Keller László alaposabban áttanulmányozná a Széchenyi-tervet, mert akkor rájönne, hogy abban jelentös többletforrások vannak.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről