A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Felelősöket is megnevez az agrárhitelekről készült jelentés

Vágólapra másolva!
Felelősöket is megnevez és aggályokat is tartalmaz az a jelentés, amelyet a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal az agrárhitelekhez nyújtott kezességvállalások vizsgálatát követően szerdán zárt le. Egyelőre titkos a jelentés, csak a kormány tagjai ismerhetik meg.
Vágólapra másolva!

Sepsey Tamás, a hivatal elnöke az MTI-nek elmondta: vizsgálatukban arra jutottak, hogy a legtöbb kezességvállalás indokolt volt, bár akadtak aggályos esetek. Közölte: egyes kezességvállalások nem érték el azt a gazdasági célt, hogy a társaságok likviditása biztosított legyen.

A jelentés tartalmazza a felelősöket is. Sepsey Tamás a jelentésről részleteket azonban nem árult el, arra hivatkozva, hogy azok a kormány részére készültek, és nem nyilvánosak. A dokumentumot csak a miniszterelnök hozzájárulásával hozhatják nyilvánosságra.

Borókai Gábor kormányszóvivő nem tudta megmondani, mikor kerülhet sor a KEHI-jelentés nyilvánosságra hozatalára, mint az [origo]-nak elmondta, nem is ismeri a jelentés részleteit.

Az egyik, KEHI által vizsgált cég az FVM tulajdonában lévő Concordia Közraktározási Rt. volt vezetőjét, Korompai Nicolette-et júniusban tartóztatták le. Az általa vezetett cég ugyanis kezességet vállalt egy váltóügyletben, amelynek következtében a közpénzből gazdálkodó vállalatnak 300 millió forintot kellett kifizetnie.

Korábban:

Concordia: újabb őrizetbe vétel

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!