A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Kevesebb a megvesztegethető rendőr Budapesten

Vágólapra másolva!
Budapest rendőrfőkapitánya jutalmat adott át az I. Kerületi Rendőrkapitányság három tiszthelyettesének, akik egy közúti igazoltatás során lebuktattak egy fuvarost 601 karton zárjegy nélküli cigarettás szállítmányával. A lefülelt sofőr 180 ezer forintot kínált fel a járőröknek elengedése fejében, ám a rendőrök a pénzt visszautasítva vesztegetésért is feljelentették az illetőt.
Vágólapra másolva!
Samu Attila, a BRFK sajtófőnöke a Magyar Hírlapnak elmondta: szeptember 6-án a három rendőr a Lágymányosi hídon figyelt fel az esőben szlalomozva előzgető kisteherautóra.

Megállították a járművet, amelynek vezetője, a 28 éves L. Attila nyíregyházi lakos az igazoltatás során mind idegesebben viselkedett. A rakományára vonatkozóan ellentmondásosan nyilatkozott. A raktérben a rendőrök több nagyobb méretű kartondobozt találtak, melyek egyikét felnyittatták a vezetővel, s abban zárjegy nélküli cigarettára bukkantak. Az összesen 12 dobozból 601 karton zárjegy nélküli cigaretta került elő.

L. Attila az intézkedő rendőröknek 180 ezer forintot ajánlott fel, amennyiben eltekintenek az intézkedéstől. A járőrök visszautasították a pénzt, és L. Attilát vesztegetés elkövetése alapos gyanúja miatt is feljelentették.

Mint megtudtuk: a BRFK állományából a 2001. év I. félévében jogsértés miatt 21,5 százalékkal kevesebb rendőrt marasztaltak el, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A rendőri vezetés megítélése szerint a csökkenés egyértelműen jelzi az állomány javuló fegyelmi helyzetét.

Továbbra is meghatározó a közlekedési szabálysértések aránya: június végéig 66 közlekedési szabálysértés elkövetőjét vonták felelősségre a fővárosi rendőrök. Míg tavaly az első félévben 30 rendőrt függesztettek fel beosztásából, idén ez a szám feleződött. 2001-ben 16 esetben kísérelték meg sikertelenül megvesztegetni a járőröket, míg hat esetben indult rendőrök ellen eljárás vesztegetés elkövetése alapos gyanúja miatt. Ez az arány évek óta először fordult a korrupciót elutasító rendőrök javára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!