Harminc magyarról nincs hír

Vágólapra másolva!
A szerda délelőtt rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata az amerikai terrorkatasztrófának. Harminc magyar hollétéről nem tudnak a hozzátartozóik.
Vágólapra másolva!

Horváth Gábor hangsúlyozta, hogy a New York-i polgármester csak 24 óra elteltével ígérte, hogy meg tudják becsülni az áldozatok számát és a személyazonosságok megállapítása még később kezdődhet meg. 30 magyar hollétéről nem tudnak a hozzátartozóik.

A budapesti konzuli osztály 24 órás szolgálatot működtet, hogy segítsen információt szerezni a kint tartózkodó magyarokról az itthoni hozzátartozük számára. A következő telefonszámokon jelentkezők megadhatják a keresett személy nevét és minél több adatot az elérhetőségéhez. Az adatbázist folyamatosn küldik a washingtoni követségre és a New York-i konzulátusra, ahol megpróbálják felkutatni a magyarokat. Elsősorban a megtalált embereket kérik majd meg, hogy jelentkezzenek családjuknál, de ha ez nem lehetséges, akkor a konzuli osztály adja meg az itthoniaknak a szükséges információkat.

A telefonszámok:

458-1000 (Külügy központ)

458-1727

458-1736

458-1737

458-3406 (Mind a konzuli osztály)

Az USA-ba tervezett utakat egyelőre el kell halasztani. A különleges biztonsági intézkedések és ellenőrzések miatt a más irányba induló járatok előtt is 3 órával kell kimenni a repülőtérre.

A Malév-járatokkal kapcsolatos információs szám:

235-3888

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről