A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vizsgálják a Nyírő kórház e-mailjeit

Vágólapra másolva!
Átvizsgálják a Nyírő Gyula Kórház e-mailjeit azzal kapcsolatban, hogy valóban történtek-e illegális gyógyszerkísérletek a pszichiátrián. Az Egészségügyi Minisztérium vizsgálata eddig nem tárt fel olyan adatokat, melyek szabálytalanságra utalnának.
Vágólapra másolva!

A magyarországi pszichiátriai gyógyszerkísérletekről azért indult vizsgálat, mert egy osztrák újságíró könyvet jelentetett meg arról, hogy egyes magyar pszichiátriai osztályokon - megfelelő díjazásért - lehetőség van illegális gyógyszerkísérletekre. Mikola István miniszter elmondta, hogy a könyvről már korábban értesült, mint ahogy a könyv tartalma nyilvánosságra került volna, ezért meg is indíttatta a vizsgálatot. Mikola közölte, hogy nem azért indult a vizsgálat, mert elképzelhetőnek tartja, hogy igaz lehet, amit az osztrák újságíró leírt, hanem azért, hogy "megvédje a mundér becsületét".

Mikola István közölte: a minisztériumi vizsgálat eddig nem tárt fel olyan adatokat, melyek szabálytalanságra utalnának. Jelenleg - a könyvben szereplő - Nyírő Gyula Kórház elektronikus levelezését vizsgálják, hogy kiderüljön, hogy milyen gyógyszerkísérletek elvégzéséről leveleztek a kórházban. Az egészségügyi miniszter közölte: amint befejeződik a vizsgálat, közlik az eredményét.

Az Egészségügyi Minisztériumon kívül az SOTE is indított vizsgálatot a gyógyszerkísérletekkel kapcsolatban - mondta Mikola István.

[origo]

Korábban:

Vizsgálat az illegális gyógyszerkísérletek ügyében

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!