A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

ÁSZ-alelnököket választ az Országgyűlés

Vágólapra másolva!
Október végéig az Állami Számvevőszék (ÁSZ) két alelnökét kell megválasztania az Országgyűlésnek. A számvevőszéki bizottság külön albizottságot alakít, ennek feladata lesz a jelölés.
Vágólapra másolva!

Sándor István, az ÁSZ egyik alelnöke augusztusban betöltötte 70. évét, így a törvény szerint megbízatása megszűnt. November 23-án pedig egy másik alelnök, Nyikos László mandátuma is lejár. Nyikos 12 éve töltötte be a szervezet alelnöki posztját, ebből majdnem egy évig, Hagelmayer István elnök halála után ő volt az ÁSZ első embere. Az ÁSZ jelenlegi elnöke, Kovács Árpád korábban szintén alelnök volt.

Hagelmayer István, az ÁSZ első elnökének halála után is alakult egy a mostanihoz hasonló jelölőbizottság, ám az Országgyűlés akkor másfél évig nem tudott dönteni.

A mostani bizottságnak a javaslat szerint október 26-ig kellene kiválasztania a két alelnököt. A bizottságban minden párt egy-egy taggal képviselteti magát, kivéve a két legnagyobb frakciót, akik az elnököt és az alelnököt is adják. A testület elnöke a fideszes Kósa Lajos lesz, ő a számvevőszéki bizottságnak is a vezetője (egyben Debrecen polgármestere). Az alelnök a szocialista Veres János lenne, a tagok pedig Dancsó József (Fidesz), Kertész István (MSZP), Szentgyörgyvölgyi Péter (FKGP), Lotz Károly (SZDSZ), Balsai István (MDF) és Rozgonyi Ernő (MIÉP).

[origo]
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!