A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Még hétfőn is három strucc kóborol Hajdú-Biharban, Hajdúnánás környékén a szántóföldeken. Tizenhat óriás madár szökött meg múlt pénteken egy farmról, de a legtöbbjüket már befogták a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délelőtt még három strucc szaladgál Hajdúnánás határában. Múlt pénteken 16 strucc szökött meg a Hajdú-Strucc Kft. Tenyésztő telepéről. A hatalmas madarak közül a hétvégén többet elfogtak, de három állat még hétfőn is a szántóföldeken maradt. Boros Miklós, a kft. igazgatója az [origo]-nak elmondta, hogy a struccok minden bizonnyal nagyon jól érzik magukat, a környéken sok a lucerna, fű, kukorica.

A tanyasiak itt-ott összefutnak velük, de az állatok olyan félénkek, hogy elmenekülnek az emberek elől. "Egyik pillanatban itt vannak, a másikban már kilométerekkel arrébb" - mondja az igazgató. A struccok fél óra alatt 20-30 kilométert tudnak megtenni. Elkapni úgy lehet, hogy több ember óvatosan körbeveszi a madarat, amely ettől ijedtében mozdulni sem tud. A jelenlegi időjárásban nem lesz semmi bajuk, de ha a levegő nulla fok körülire hűlne, könnyen elpusztulhatnának. Az állatokat a telep több munkatársa naphosszat keresi.

Korábban:

Szökött struccok rohangálnak Hajdú-Biharban

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!