Folytatódik a Millenniumi Országjáró postázása

Vágólapra másolva!
A jövőben is névre szólóan kapja meg valamennyi háztartás a Millenniumi Országjáró című lapot.
Vágólapra másolva!

A jövőben is névre szólóan kapja meg valamennyi háztartás a Millenniumi Országjáró című lapot - írja a Magyar Hírlap.

Az Országimázs Központ (OK) a Magyar Posta közreműködésével kérte a Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivataltól (BM Központi Hivatal) a kipostázásához szükséges címeket - közölte a lappal Cziffra András főtanácsadó.

A 3,5 millió háztartás címét tartalmazó címkéket a BM Központi Hivatala munkatársainak felügyelete mellett nyomtatták ki. Ezeket a posta telephelyein - szintén köztisztviselők felügyelete mellett - segédmunkások ragasztják az újságra. Cziffra András szerint a mostani megoldás megfelel az ombudsman ajánlásának.

A Millenniumi Országjáró egy programajánló és kulturális magazin, az OK május közepétől juttatja el az ország valamennyi háztartásába.

Június végén Majtényi László, akkori adatvédelmi biztos állampolgári panaszra vizsgálatot indított az ügyben, amelyben megállapította, a BM Központi Hivatal jogellenesen továbbította több millió állampolgár adatait az OK-nak.

Lenkovics Barnabás általános ombudsman szeptember elején közleményben fejtette ki, hogy az Országjáró postázásával összefüggő adatkezelések több vonatkozásban sem felelnek meg a személyes adatok kezelésével kapcsolatos és az adatvédelmi biztos korábbi joggyakorlatát megalapozó törvényi előírásoknak.

Az állampolgárokhoz ilyen módon eljuttatott küldeményekben kötelező feltüntetni: bárki letilthatja adatai kiadását. Az ezt kérelmezők száma még nem érte el a tízezret - tudta meg a lap Cziffra Andrástól.

Korábban:

Az OK a Milleniumi Országjáróval is törvényt sértett

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről