Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Fideszes képviselő hirtelen vagyonosodása

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot kezdeményez Rigler Zoltán fideszes képviselő hirtelen vagyongyarapodása miatt az SZDSZ. A kormánypárti politikus, aki a parlament gazdasági bizottságának is tagja, tavaly 3 millió forinttal alapított Kft.-je idén megvásárolt egy 942,5 millió forint alaptőkéjű, a múlt évben 8,8 milliárd forint bevételt felmutató építőipari holdingot.
Vágólapra másolva!

Országgyűlési bizottsági eljárást kezdeményez Rigler Zoltán fideszes képviselő vagyongyarapodása ügyében Világosi Gábor szabad demokrata képviselő. Az SZDSZ-es politikus pénteken azzal fordult Isépy Tamáshoz, a parlament mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának elnökéhez, hogy Rigler Zoltán, megítélése szerint hirtelen vagyongyarapodásának vizsgálatára alakítson a testület soraiból egy háromtagú bizottságot, majd a vizsgálat eredményétől függően a teljes bizottság folytasson le eljárást az ügyben.

Világosi Gábor azzal indokolta kezdeményezését, hogy Rigler Zoltán és felesége tavaly 3 millió forint kezdő tőkével alapított kft.-je az idén megvásárolta a 942.500.000 forint jegyzett tőkéjű, és a múlt esztendőben több mint 8,6 milliárd forint bevételt felmutató ARÉV építőipari holdingot.

Az SZDSZ-es képviselő levelében megjegyzi: Rigler Zoltán jelenleg a parlament gazdasági és építésügyi bizottságának tagja. Utal arra a jogszabályra, amely szerint "az országgyűlési képviselő a képviselői megbízatásának felhasználásával jogosulatlanul bizalmas információkat nem szerezhet be, illetve nem használhat fel". Álláspontom szerint a képviselő vagyoni érdekeltségébe tartozó, és vagyonnyilatkozatában be is jelentett kft. robbanásszerű vagyongyarapodása felveti a képviselő összeférhetetlenségének kérdését - írja Világosi Gábor Isépy Tamásnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről