A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Pokorni találkozhat Medgyessyvel

Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje találkozót kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel. Orbán felkérte Pokorni Zoltánt, a Fiedsz elnökét, hogy álljon Medgyessy rendelkezésére.
Vágólapra másolva!

"A nemzeti egység és a demokrácia maradéktalan érvényesítésében" kínál partnerséget a kormánynak Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki ennek érdekében találkozót kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel - áll a politikus közleményében. Medgyessy szerint "a hosszabb távú megoldások keresésében közös gondolkodásra és cselekvésre van szükség". Ilyen kérdésnek tartja a professzionális hadseregre való áttérést, a nemzetközi terrorizmus elleni felkészülést, a nemzeti biztonsági stratégia kidolgozását és a világgazdasági kihívások megválaszolását.

Orbán Viktor a kezdeményezésre újságíróknak úgy reagált: minden egyeztetést, partnerséget fontosnak tart, ugyanakkor az egyeztetések során az ő partnere a párt elnöke (ezzel a kormányfő arra utalt, hogy hatpárti egyeztetéseken - így a tegnapin is - Kovács László képviseli az MSZP-t). Hozzáfűzte: ha a pártok egymás közt akarnak szót váltani, annak nincs akadálya. Ezért felkérte Pokorni Zoltánt, a Fidesz elnökét, hogy "legyen kedves és álljon Medgyessy úr rendelkezésére". Pokorni azt mondta, örömmel találkozik Medgyessyvel, amennyiben megbeszélésük hozzájárul a magyar családok biztonságérzetének és a nemzet biztonságának erősítéséhez. A Fidesz elnöke szerint fontos a pártok közötti partnerség, a közös hang megtalálása, hiszen a jelenlegi helyzetben nyugalomra, összefogásra és biztonságra van szükség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!