Egyelőre titkos a Schlecht-ügyben hozott döntés

Vágólapra másolva!
Publikus döntés még nem született azoknak a panaszoknak az elbírásáról, amelyeket a Schlecht-ügy kapcsán nyújtottak be a közelmúltban a Fővárosi Főügyészséghez. Borbély Zoltán, az ügyészség szóvivője elmondta: a határidőt az utolsó beadvány beérkezésétől számolják, túllépésének nincs szankciója.
Vágólapra másolva!

Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az [origo]-nak elmondta, még nem született publikus döntés a Schlecht Csaba elleni nyomozás folytatásáról. A határozat meghozatala azért húzódik már több hete, mert többen éltek panasszal a nyomozást megszüntető döntés ellen, és a beadványok kivizsgálása időbe telik.

Schlecht Csaba és ismeretlen társai ellen közokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt, továbbá Schlecht Csaba ellen csődbűntett és adócsalás alapos gyanúja miatt három éve folyik a vizsgálat. Az eljárást szeptember 11-én azzal az indokkal szüntette meg a rendőrség, hogy a nyomozás addigi adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény, és nem várható eredmény az eljárás folytatásától sem.

A nyomozás megszüntetése ellen panasszal élt Magyar Bálint, az SZDSZ volt elnöke, Eörsi Mátyás országgyűlési képviselő, Szerdahelyi Szabolcs, a jogi személyiséggel nem rendelkező társadalmi mozgalom, az APEH Üldözötteinek Szövetsége (APÜSZ) és saját maga nevében, valamint egy magánszemély is.

A nyomozás során kiderült, hogy egy ismeretlen Kaya Ibrahim adatainak és nevének felhasználásával 13 gazdasági társaság irányítását szerezte meg. A cégek jelentős köztartozást halmoztak föl, bejelentett székhelyükről eltávoztak, és nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket. A cégek tartozásait nem lehetett vehajtani.

A cégek közül végül egyedül a Centum Kft. esetében bukkantak a nyomozók bűncselekmény nyomaira, ennek kapcsán hallgatták ki Schlechtet mint gyanúsítottat. Később azonban kiderült, hogy a cégnél hiányzott a csődbűntett elkövetéséhez szükséges cégvagyon a gyanított bűncselekmény elkövetésének idején.

[origo]

Korábban:

Hétfőn döntenek a Schlecht-cégek ügyében
2001. október 1.

Az SZDSZ követeli a Schlecht-ügy folytatását
2001. szeptember 20.

Schlecht védője feljelenti Kunczét és Eörsit
2001. szeptember 18.

Megszüntették a nyomozást Schlecht Csaba ellen
2001. szeptember 11.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről