<P class="MsoNormal">Félretájékoztatták az MTV elnökét

Vágólapra másolva!
A köztévé elnöke visszavonta azoknak a munkajogi védelmet élvező szakszervezeti tisztségviselőknek a felmondását, akiket a múlt heti csoportos elbocsátások keretében küldtek el.
Vágólapra másolva!

Mendreczky Károly, a köztévé elnöke visszavonta azoknak a munkajogi védelmet élvező szakszervezeti tisztségviselőknek a felmondását, akik a múlt heti csoportos elbocsátások keretén belül kapták meg az erről szóló levelet. Mendreczky a múlt héten kérte fel az MTV Rt.-ben munkajogi védelmet élvező kollégáit, hogy nyolc napon belül mondjanak le erről a jogukról.

A múlt héten újabb 100 belsős munkatársat bocsátottak el a Magyar Televíziótól. A Népszava információi szerint köztük volt két szakszervezeti vezető is. Az egyik - neve elhallgatását kérő - szakszervezeti vezető elmondta: valószínűleg félretájékoztatták az elnököt, hiszen nincs jogi felhatalmazásuk arra, hogy visszavonják a munkavédelmi jogot - mint ahogy azt a köztévé elnöke indítványozta -, csupán konkrét esetekről dönthetnek. Ezeket viszont a köztévé három szakszervezetének vezetője, valamint az üzemi tanács elnöke visszautasította, így az rt. menedzsmentje kénytelen volt e felmondásokat visszavonni.

Mendreczky Károly intézkedését az MTV Rt. jelenlegi gazdasági helyzetében a kitűzött célok, valamint a munkaerkölcs javítása érdekében indítványozta - derül ki a szakszervezeti tagoknak címzett elnöki levélből. Dobos Menyhért, az MTV kabinetfőnöke ugyanakkor az intézkedést így magyarázta: a védelemről való lemondással a szakszervezeti tisztségviselők egyfajta szolidaritást vállalnának a többi munkatárssal szemben, hiszen csak ebben az évben több mint kétszáz dolgozót bocsátottak el, de a szakszervezeti tisztségviselők mindig a helyükön maradhattak. Ugyanakkor elmondta, ő ugyan nem hallott arról, hogy szakszervezeti vezetőknek felmondtak volna, ez csak félreértésből történhetett, és bár egyre duzzad a szervezet tagjainak száma, a jövőben nem terveznek ilyen elbocsátásokat.

Korábban:

Ismét tévés elbocsátások

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről