A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Keleti György bizottság elnök javaslata ellenére a nemzetbiztonsági bizottság úgy határozott, hogy nem hallgatja meg a nemzetbiztonsági minisztert egy tévéműsorban megjelent, titkosnak minősített dokumentum kiadása miatt. Demeter Ervin levélben tájékoztatta a képviselőket az ügyről.
Vágólapra másolva!

A TV2 Napló című, október 15-i, vasárnapi magazinműsorában lejátszott riport arról szólt, hogy a magyar hírszerzés már a szeptember 11-i terrortámadás előtt értesült egy esetleges merénylet tervéről, amelynek hátterében Oszama bin Laden áll. A tudósításból az is kiderült, hogy ilyen szintű információik az amerikai titkosszolgálatoknak is voltak. Az állítás alátámasztására a műsorban bemutattak egy szigorúan titkos jelentést, amelyből a fejléc mellett látható volt a merénylet tervére utaló pár sor is. Az adásban megszólalt egy volt hírszerző tiszt és Demeter Ervin nemzetbiztonsági miniszter is.

Az adást követő napokban Keleti György, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez az ügyben, mert látszólag szigorúan titkos dokumentumok szivárogtak ki a titkosszolgálatoktól. Demeter Ervin miniszter szombaton juttatta el levelét a bizottság elnökéhez. Ebben arról számol be, hogy az ominózus dokumentum egy részét feloldották a titkosság alól, és ezt mutatták be a Naplóban. A bizottság kormánypárti tagjai kielégítőnek találták az írásos tájékoztatást, ezért úgy határoztak, hogy nem támogatják a miniszter meghallgatását. Keleti György viszont azt mondta, hogy a műsorban olyan elemek is látszottak, például Oszama bin Laden testőrségével kapcsolatban, amelyek ma is titkosnak minősülnek. A bizottság elnöke így továbbra is fenntartja, hogy meg kell hallgatni Demetert.

A titkosszolgálati minisztert Keleti szerint az ebben az évben hátra lévő két ülés valamelyikén mindenképpen meg kell hallgatni. Szerinte a meghallgatás során a Napló műsorával kapcsolatban is feltehetik kérdéseiket, ezért Hack Péter (SZDSZ) visszavonta javaslatát, hogy írásban tegyék fel a kérdéseket a miniszternek.

[origo]

Korábban:

Államtitoksértés gyanújával vizsgálatot indíthat a nemzetbiztonsági bizottság

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!