A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Négy évet kapott a mobiltelefon-csaló

Vágólapra másolva!
Fiktív cégek nevére huszonnyolc mobiltelefont vásárolt, és a be nem fizetett számlákkal több mint hárommillió forintos veszteséget okozott egy szegedi férfi. A bíróság négy évre ítélte a korábban már csalásért felelősségre vont K. Ferencet.
Vágólapra másolva!

Nem létező cégek nevére vásárolt mobiltelefonokat egy szegedi férfi, ezért a bíróság négy év börtönbüntetésre ítélte. A csaló összesen 28 készüléket vásárolt, az általa okozott kár mértéke meghaladja a hárommillió forintot. Az ítélet alapján a vádlottnak kamatostul meg kell fizetnie az okozott kárt.

A vádirat szerint a 32 éves szegedi K. Ferenc még 1998 elején állítólag egy jugoszláv férfitól kapta a megbízást arra, hogy vásároljon mobilkészülékeket, s kössön a vonalakra előfizetési szerződést. A vádlott teljesítette a megbízást, és három alkalommal összesen 28 készüléket vett és kötött előfizetési szerződést a vonalakra nem létező cégek nevére. K. Ferenc azt vallotta, hogy a telefonvásárláshoz szükséges - hamis - cégpapírokat a megbízótól kapta, s a telefonokat is azonnal neki adta át. A férfi jutaléka készülékenként ezer forint volt.

A mobilokat ismeretlen személyek anélkül használták, hogy fizették volna a havi számlákat. Ezzel 3 millió 65 ezer forintos kárt okoztak a szolgáltatónak. A Szegedi Városi Bíróság májusban nem jogerős ítéletében 6 év börtönbüntetésre ítélte a csalót, azonban a letöltendő büntetést a megyei bíróság 4 évre mérsékelte. K. Ferencet korábban csalásért 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, ezért most ezt a büntetést is le kell töltenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!