A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az Országgyűlés megválasztotta az új adatvédelmi biztost

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés ma megválasztotta adatvédelmi biztosnak Péterfalvi Attilát, az államfő negyedik jelöltjét. Péterfalvi az [origo]-nak elmondta: nincs határozott elképzelése arra nézve, hogy bármit másképpen tenne, mint elődje, azonban elképzelhetőnek tartja, hogy munkájában kisebb hangsúlyeltolódások lesznek.
Vágólapra másolva!

A parlament 325 igen és 7 nem szavazattal megválasztotta Péterfalvi Attilát adatvédelmi biztosnak. Péterfalvi, akit korábban a bizottságokban részt vevő képviselők is egyhangúlag támogatták, a köztársasági elnök negyedik jelöltje volt a posztra.

Péterfalvi Attila az [origo]-nak elmondta, hogy közvetlenül az eskütétel után találkozott Mádl Ferenc köztársasági elnökkel. Az államfő arra kérte az újonnan megválasztott adatvédelmi biztost, hogy az elkövetkezendő hat évben a törvény szellemében lássa el feladatát.

Péterfalvinak, aki szerdán már el is foglalja hivatalát, egyelőre nincs határozott elképzelése arra nézve, hogy bármit másképpen tenne, mint elődje, Majtényi László, azonban elképzelhetőnek tartja, hogy munkájában kisebb hangsúlyeltolódások lesznek. Péterfalvi először a hivatalba időközben beérkezett, illetve a korábbról fennmaradt beadványokat tekinti majd át, bár úgy tudja, hogy elődjétől nem maradt rá lényeges kérdés.

Az új ombudsman elmondta: a bizottsági meghallgatás során felmerült, hogy az üzleti titok fogalmát árnyaltabban kellene megfogalmazni, amely terület átgondolását maga Péterfalvi is indokoltnak tartja.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!