<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Az autópályák is nehezen járhatók

Vágólapra másolva!
Az autópályák és a főutak országszerte általában sónedvesek, csak a fő útvonalakon, illetve az ellátás szempontjából fontos utakon tudják takarítani a havat.
Vágólapra másolva!

Az autópályák és a főutak általában sónedvesek - adja közre az Útinform jelentése az országos helyzetről. Az M3-as gödöllői és káli szakaszán valamint Heves megyében intenzív havazás kezdődött. Borsodban Sátoralajújhelynél, Hajdú-Biharban Polgár közelében, valamint Vas és Zala megyében esik a hó. Havasak, latyakosak az utak. Közepesek a látási viszonyok Győr-Moson-Sopron megyében, és az M1-esen Tatabánya térségében. Vas és Zala megyében a havazás miatt csökkent a belátható útszakasz.

Dobson Tibor, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának (BM OKF) szóvivője az MTI-nek nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy jelenleg országszerte csak a fő útvonalakon, illetve az ellátás szempontjából fontos utakon tudják takarítani a havat. Napközben a további hóesés és az erős szél miatt az utakon hóátfúvásokra kell számítani. Ezért a katasztrófavédelmi főigazgatóság arra kéri a lakosságot, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközökkel, autóbusszal, vonattal induljon útnak. A már bajba jutott autósoknak a szóvivő azt javasolta, hogy a megszokott segélyhívó számokon kérjenek segítséget.

MTI - [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről