Kezdődik az autóklub pere a parkolási bírságok miatt

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdődik az a per, melyet a Magyar Autóklub indított a Belügyminisztérium, a Centrum Parkolási Kft. és az Euro-Inford adatkezelő kft. ellen. A parkolási társaság ugyanis a BM és az adatkezelő cég segítségével megkezdte a szabálytalanul parkoló, nem fizető autósok tartozásainak behajtását.
Vágólapra másolva!

Eddig több mint két és fél milliárd forint behajthatatlan tartozás gyűlt össze a fővárosban, mert a szabálytalan parkolásért megbüntetett autósok nagy része nem fizeti ki a bírságot. A járművek tulajdonosait sokáig nem tudták azonosítani a rendszám alapján, ezért a parkolási cégek nem tudták behajtani pénzüket. A Centrum Parkolási Kft. ezt megelégelte, és megbízta az Euro-Inford Kft. adatkezelő céget, hogy a Belügyminisztérium Adatnyilvántartó Hivatalától tudja meg a megbírságolt autósok adatait és hajtsa be a követelést, eddig több mint hétezer felszólítást küldtek ki.

A Magyar Autóklub szerint ez az eljárás törvénytelen, ezért mindhárom érintettet beperelték. Az autóklub azt kéri a bíróságtól, hogy mondja ki, jogellenes adatkezelés és adattovábbítás történt, és szüntesse meg ezt a törvénytelen helyzetet.

[origo]

Korábban:

A parkolási bírságok miatt perel az autóklub

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről