Jobban vannak a szolnoki betegek

Vágólapra másolva!
A csütörtökön megbetegedett 171 diák és tanár állapota szombatra már jelentősen javult. 10-12 óra elteltével már megszűnteka tüneteik. Újabb megbetegedésekről nem érkezett hír. A laboreredményekre még várni kell, de valószínűleg valamilyen vírusos vagy baktérium okozta megbetegedésről lehet szó.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön 171 fő, köztük négy tanár betegedett meg a szolnoki Kodály Zoltán Általános Iskolában. A hányással, hasmenéssel járó betegség miatt tizenkét gyereket a szolnoki Hetényi Géza kórház gyermek-fertőzőosztályára szállítottak.

Az ÁNTSZ kiterjedt vizsgálatot végzett, ellenőrizték a főzőkonyhát, ahonnét az ételt szállították, valamint az iskolai melegítőkonyhát is. A laboreredmények csak az ünnepek után lesznek meg - mondta az [origo]-nak Beke Gabriella szolnoki tisztiorvos.

Az iskolából azóta nem érkeztek hírek újabb megbetegedésekről. Senki sem betegedett meg azok közül, akik a főzőkonyhától még kaptak ebédet, illetve azok közül sem, akik az iskolából elvittek ételt. Az ÁNTSZ munkatársa elképzelhetőnek tartja emiatt, hogy valamilyen vírus vagy baktérium okozta megbetegedésről lehet szó.

Korábban:

Tömeges megbetegedés Szolnokon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!