Tánczos marad a vádlott a körmendi gyilkosságban

Vágólapra másolva!
A rendőrség tagadja a Blikk információit, miszerint egy fajtalankodásért letartóztatott körmendi férfi beismerte, hogy ő gyilkolta meg három és fél évvel ezelőtt H. Zsófikát. A kislány meggyilkolásával Tánczos Gábort vádolják. A rendőrség az [origo]-nak azt mondta: a fajtalankodó férfi nem tett beismerő vallomást a körmendi gyerekgyilkosság ügyében.
Vágólapra másolva!

A Vas megyei rendőrség elfogott egy körmendi férfit, aki másfél héttel ezelőtt fajtalankodásra kényszeríttet egy kisfiút. A Blikk információ szerint a fajtalankodó férfi bevallotta, hogy négy évvel ezelőtt ő ölte meg H. Zsófikát, akinek a meggyilkolásával Tánczos Gábort vádolják. Ugyanakkor a Vas megyei rendőrség szóvivője, Ökrös Attila az [origo]-nak elmondta: nem felel meg a valóságnak a Blikk információja, az előzetesben lévő férfi ellen nem merült fel más bűncselekmény gyanúja, ellene kizárólag a másfél héttel ezelőtt elkövetett fajtalankodás miatt folyik eljárás. A szóvivő közölte: a két ügy között nem találtak összefüggést.

Tánczos Gábor maga jelentkezett a körmendi gyerekgyilkosság ügyében tanúként a rendőrségen, de 1998. április 21-én már gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás kezdeti szakaszában hol beismerő vallomást tett, hol visszavonta beismerését, majd a visszavonást vonta vissza, azaz újra beismert. A gyermekgyilkosság nyomozásának utolsó szakasza óta eltelt három évben azonban már Tánczos Gábor következetesen tagad.

Korábban:

Epilepsziás roham - továbbra sincs ítélet a Tánczos-perben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről