Késve, de megkapták a nővérek az emelt pótlékot

Vágólapra másolva!
Bár az emelt munkahelyi pótlékokat karácsony előtt várták a nővérek, csak a napokban kapták meg. A pótlék nem minden területen emelkedett egyformán.
Vágólapra másolva!

A rendelet alapján október 1-jétől visszamenőleg emelt pótlékot kapnak a dolgozók, a fekvőbeteg osztályokon havonként 9580 forintot, a többi osztályon, így a műtőkben és az intenzív osztályokon dolgozók 4470 forintot. A pszichiátriai osztályokon dolgozó nővérek pótléka azonban, akik az egészségügyön belül az egyik legmegterhelőbb munkát végzik, a rendelet alapján nem emelkedett. Nem emelkedett a röntgenesek pótléka sem.

Megkapták továbbá egyszeri keresetkiegészítésüket azok a dolgozók is az ország kórházaiban, akiknek a keresetnövekedése ebben az évben nem érte el a 12 százalékot. Főként ügyintézőkről, konyhai és fizikai dolgozókról van szó. Mind az emelt pótlékokat, mind az egyszeri keresetkiegészítéseket az ígéretek alapján karácsony előttre várták a dolgozók, a pénz azonban csak a két ünnep között érkezett meg. Az [origo] erről szerette volna megkérdezni az Egészségügyi Minisztérium illetékesét, de pénteken nem találta meg a hivatalban.

Korábban:

A kormány megszavazta a nővérek béremelését

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről