Átadták a Roosevelt téri mélygarázst<BR/>

Vágólapra másolva!
Átadta az autósoknak Demszky Gábor főpolgármester szombaton Budapesten a Roosevelt téri mélygarázst, amely öt szinten összesen 180 gépkocsinak nyújt parkolóhelyet. A mélygarázsban 20 percnyi parkolásért 150 forintot kell fizetni.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester által Európa egyik legkorszerűbb és legbiztonságosabb parkolójának nevezet, 6600 négyzetméternyi alapterületű létesítmény megépítése csaknem egymilliárd forintba került.

A mélygarázst a Gresham palotát szállodává alakító Gresco Rt. építette. A létesítményben a zárt láncú kamerarendszer mellett éjjel-nappali biztonsági szolgálat ügyel az autók biztonságára. A mélygarázsban 20 percnyi parkolásért 150 forintot kell fizetni.

Demszky Gábor az átadási ünnepségen közölte: a mélygarázs építésekor tiltakozó akciók kezdődtek a Roosevelt téri park megóvása érdekében, a beruházás befejezésével viszont a zöldterület a korábbihoz képest tíz százalékkal, több mint 350 négyzetméterrel nagyobb lett. Másfél évvel ezelőtt a mélygarázs építése miatt a parkban található 126 fa közül húszat átültettek, 23-at pedig kivágtak, ami ellen a helyszínen folyamatosan tiltakozott Védegylet elnevezésű szervezet. A Gresco Rt. kötelezettséget vállalt az V. kerületben összesen 57 előnevelt sorfa elültetésére, amelyek közül mintegy 30-at még a Roosevelt téri munkálatok megkezdése előtt kellett telepítenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről