A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Fertőzés miatt újra zárlat a soproni kórházban

Vágólapra másolva!
Felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el a soproni Erzsébet kórház idegosztályán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi  Szolgálat (ÁNTSZ) Győr-Moson-Sopron megyei Intézete. Amberger Erzsébet tisztifőorvos elmondta: az intézkedést az tette szükségessé, hogy hasmenéses megbetegedések fordultak elő  a hét végén az osztályon.
Vágólapra másolva!

Kedden kora délelőtt nyolc egészségügy dolgozó és négy ápolt megbetegedéséről számolt be a főorvos. Közölte: a hasmenés mellett elvétve hányás és hőemelkedés is előfordul. A szakember szerint a tünetekből arra lehet következtetni, hogy vírus okozhatta a megbetegedéseket. A soproni kórházban nemrég hasonló megbetegedéséeket észleltek. Akkor a belgyógyászati osztályán körülbelül 15 nővér és 5-10 beteg fertőződött meg.

Amberger Erzsébet szerint a legelső eset észlelésekor kell különösen figyelmesnek lenni, mert amint a példa is mutatja, ha a vírus feltűnik, nehezen lehet maradéktalanul kiirtani a kórházból. A laboratóriumi vizsgálatok ezúttal még nem fejeződtek be, de a tünetek alapján ugyanarra a vírusra gyanakszanak, ami a legutóbbi fertőzést is okozta.

A betegség könnyen terjed, elképzelhető, hogy cseppfertőzéssel is, ezért kellett gyors döntést hozni - indokolta a hét napra szóló zárlatot a tisztifőorvos. A látogatási tilalom mellett a kórház más osztályán fekvő betegek sem léphetnek be a neurológiára - tette hzzá.

Korábban:

Megnyitják a fertőzés miatt bezárt kórházakat

Hasonló fertőzés terjed három kórházban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!