A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Bíróságon a csecsemőveréssel vádolt nővér

Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődött a szegedi bíróságon annak a nővérnek a pere, akit azzal vádolnak, hogy 2001 nyarán a gondjaira bízott másfél hónapos csecsemőnek súlyos sérüléseket okozott. A 27 éves ápolónőt azonnal kirúgták a kórházból, a gyerek szülei feljelentést tettek ellene.
Vágólapra másolva!

Iratismertetéssel és a tanúk meghallgatásával szerdán kezdte tárgyalni a Szegedi Városi Bíróság a 27 éves N. Szilvia büntetőügyét, akit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádol az ügyészség.

2001 nyarán a szegedi gyerekkórházban a bántalmazással gyanúsított nővér váltótársa vette észre, hogy a másfél hónapos csecsemő arcán kék foltok vannak. A kisbaba kivizsgáláson volt a kórházban, mert sokat sírt, nyugtalan volt. Amikor a szülők bementek a kórházba, és észrevették a kék foltokat, azonnal hazavitték a gyereket, majd újra visszavitték, mert a kisbaba furcsán mozgatta a kezét. Ekkor derült ki, hogy az alkarcsontja eltörött, lábszárcsontja pedig megrepedt.

A vádirat szerint az ápolónő megszegte foglalkozásának szabályait, amikor a csecsemő ellátása során a megengedettnél durvábban bánt a másfél hónapos kisbabával. Emiatt a csecsemő arcán négy helyen zúzódást szenvedett, valamint eltört a bal alkarja és megrepedt a jobb lábszára. A kirendelt igazságügyi szakértő szerint a sérülések erős megragadással, megcsavarással, megfeszítéssel keletkeztek. A szakértő kizárta, hogy a sérüléseket a csecsemő önmaga okozhatta volna. A sérülések négy-hat hét alatt gyógyultak meg, a csecsemő súlyos egészségkárosodást nem szenvedett.

A szerdai tárgyalási napon az ügyész vádbeszédét követően a bíróság ismertette a vádlott nyomozati szakaszban megtett vallomását, majd a tanúk - a szülők és az orvosok - meghallgatásával folytatódott a tárgyalás.

Korábban:

Ápolónő törhette el egy csecsemőt karját

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!