Pintér elleni vádak a Tasnádi-perben

Vágólapra másolva!
A Tasnádi-per keddi tárgyalásán egy állítólagos volt KGB-s ügynöknő azt mondta, hogy tudomása szerint Oroszországból utaltak pénzt Pintér Sándor számlájára. A pénzt állítólag más vette fel a számláról, és az illetőnek cserében terhelő vallomást kellett volna tennie Tasnádi Péter ellen.
Vágólapra másolva!

Folytatódott a Pest Megyei Bíróságon Tasnádi Péter büntetőpere. A vállakozót bűnszervezet létrehozása és irányítása, felbújtóként elkövetett halált okozó testi sértés és önbíráskodás mellett összesen több száz milliós, 1995 és 1999 között elkövetett sikkasztással, adócsalással is vádolja az ügyészség.

A keddi tárgyaláson megjelent egy állítólagos volt KGB-s ügynöknő, aki azt állította: tudomása van róla, hogy Oroszországból Pintér Sándor számlájára pénzt utaltak, amit azután egy Lakatos Csaba nevű férfi vett föl a számláról. Az ügynöknő szerint Lakatosnak ezért terhelő vallomást kellett volna tennie Tasnádi ellen. A keddi tárgyaláson jelen lévő Lakatos tagadta, hogy bármilyen pénzt vett volna föl a bankból, és azt mondta, hogy a nőt sosem látta.

Tasnádi Péter szerint, mivel Lakatos nem tett ellene vallomást, ezzel az ellene valló Borbás Lajost bízták meg. Borbás ugyanis teljesen Lakatos befolyása alatt áll - mondta. Az állítólagos valamikori KGB-ügynök azt mondta a bíróságon, hogy a banki átutalások ellenőrzésével bizonyítani lehetne a pénz átutalását. A volt ügynök szerint 250 ezer forintnak megfelelő dollárt utaltak át Pintér Sándor számlájára.

Az állítólagos ügynöknő, aki már korábban is szolgált információkkal az ügyben, elmondta, hogy többször megfenyegették, egy alkalommal fel akarták gyújtani a házát, ennek ellenére az ügyészség visszavonta a bíróság által korábban helybenhagyott, rendőri védelemhez való jogát. A rendőri védelmet most ismét kérte.

Szikinger István, Tasnádi védője a tárgyaláson elmondta, hogy ősszel átadott egy papírt a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elnökének, amelyen egy rendőr saját kézírással kifejti, hogy Pintérnek milyen részesedései vannak különböző ügyekből. Az ügyvéd nem részletezte az írás tartalmát. A központi ügyészségi nyomozóhivatalnak pedig egy hangkazettát juttatott el, amelyen Pintér kapcsolatairól van szó. Szikinger szerint a beadott anyagok alapján több nyomozás is indult, ezek többségét viszont megszüntették, de információi szerint van olyan, amely mind a mai napig folyik- mondta Szikinger az [origo]-nak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről