A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P class="MsoNormal">Román cégek monitorozzák a munkaerőpiacot

Vágólapra másolva!
Magyar cégek, vállalkozások pontos adatainak birtokában névre szóló űrlapok segítségével már konkrét magyarországi munkahelyeket keresnek romániai cégek a saját állampolgáraik számára - értesült a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A lap birtokába került például egy olyan adatlap, amely azt jelzi: a románok faxon, postán, e-mailen elküldött ívek segítségével kívánják összegyűjteni, illetve feltérképezni azon magyar cégeket, amelyek az Orbán-Nastase-paktum értelmében - szomszédaink számára munkát tudnának biztosítani.

Amikor Orbán Viktor megkötötte a románok szabad magyarországi munkavállalásáról szóló paktumot Nastase miniszterelnökkel, a kormány azonnal cáfolta az ellenzék azon aggodalmát, miszerint komolyan lehet attól tartani, hogy Magyarországot elárasztják majd a romániai állampolgárságú munkavállalók, veszélyeztetve ezzel a hazai munkanélküliek elhelyezkedési esélyeit. Az egyezmény ratifikálása óta - mint azt előre tudni lehetett - a kormány statisztikái szerint ugyan csendesen teltek el a téli hónapok, ám a tavaszi idénymunkák megindulására már úgy tűnik felkészültek Romániában. - feltevéseket látszik alátámasztani több Romániából kipostázott és folyamatosan hazánkban kézbesített adatlap is. Ezek a magyar vállalkozók telephelyére érkeznek, és konkrét munkahelyeket keresnek a szomszédos ország állampolgárai számára. Az egyik pécsi vállalkozó a laphoz el is juttatta azt a cég-adatlapot, amelyre neki például válaszolnia kellene, amennyiben igényt tartana román munkaerőre. Az informátor hozzátette még: rajta kívül számos kollégája jelezte, hogy hozzájuk is eljutottak a román cégek hasonló űrlapjai.

A kérdések a magyar cég adataira, a kapcsolattartó nevére, telephelyére, a tevékenységi körére, a felajánlott munka leírására, időtartamára, igényelt szakképzettségre vonatkoznak.

Korábban:

Jól kereső olcsó munkaerő

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!