Felemelték a diákhitel összegét

Vágólapra másolva!
A kormány teljes hatáskörében utoljára ülésezett kedden. Borókai Gábor szóvivő elmondta, a kabinet úgy döntött, hogy havi 21 ezerről 25 ezer forintra emeli szeptembertől a diákhitel maximum összegét, és több érettségiző tanulhat tovább államilag támogatott képzés.
Vágólapra másolva!

A kormány teljes hatáskörében utoljára ülésezett kedden. Borókai Gábor szóvivő elmondta, a kormány úgy döntött, hogy 21 ezerről 25 ezer forintra emeli szeptembertől az igénylhető diákhitel maximum összegét. A forrást a Magyar Fejlesztéi Bank egyelőre nem ismert módon teremti elő.

Ugyancsak emelkedik azoknak a most felnőttkorba lépőknek a száma - 58 ezerről 62 ezerre -, akik államilag támogatott keretek között tanulhatnak tovább. Ezzel a 18 évesek 48 százaléka tanulhat államilag finanszírozott keretek között tovább a felsőoktatásban szeptembertől.

A kabinet arról is határozott - mondta Borókai Gábor szóvivő -, hogy ingyen átengedi a debreceni és a sármelléki repülőtereket a helyi önkormányzatoknak. A helyhatóságok azonban öt éven keresztül nem adhatják el az ingatlanokat, azt követően pedig a vételár 70 százalékát kell a költségvetésbe befizetniük.

Korábban:

Emelkedik a diákhitel havi összege

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről