Móri bankrablás: a bank továbbra is 7,5 milliót hiányol

Vágólapra másolva!
A móri bankrablás tettesei a korábban közzétett hét és félmillió forintos zsákmánnyal szemben csupán hétszázezer forintot vittek el a pénzintézetből - közölte Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója az Erste Bankra hivatkozva. A bank marketing és PR-igazgatója ugyanakkor az [origo] érdeklődésére kijelentette: a bank továbbra is 7,5 millió forintot hiányol.
Vágólapra másolva!

Csupán hétszázezer forintot zsákmányoltak a móri bankrablók - közölte Garamvölgyi László ORFK-sajtószóvivő, az Erste Bank közlésére hivatkozva. Ugyanakkor a bank marketing- és PR-igazgatója, Lenkei Anikó az [origo] érdeklődésére elmondta: cége továbbra is fenntartja, hogy a móri fiókból a korábban közzétett összeg (7 millió 356 ezer 480 forint) hiányzik. A PR-igazgató nem érti, honnan származhat a rendőrök adata.

Garamvölgyi László azt is elmondta, hogy az újabb tanúvallomások alapján korrekciókra volt szükség az új fantomképek elkészítésében, ezért azokat majd csak pünkösd után egy-két nappal teszik közzé. Igaz a szóvivő szerint portrészerű, részletes képeket készítenek a rendőrségi grafikusok.

A nyomozás állásával kapcsolatban a Garamvölgyi László nem számolt be újabb részletekről, csupán cáfolta azt a médiaértesülést, miszreint a korábban a bűntettel kapcsolatba hozott Horváth Szilárd társa, Farkas Róbert egy szlovákiai lövöldözésben életét vesztette. A szóvivő szerint nem vetették el az eset külföldi szálát, de ez nincs összefüggésben Horváthtal és társával.

A rendőrség az eset után kitűzött 10 millió forintos nyomravezetői jutalmat 25 millióra emelte a héten. A május 9-i véres rablás nyolc áldozatára pénteken nemzeti gyásznapon emlékezett az ország.

Korábban:

Fehér rózsák borítják a móri templomlépcsőt

Már 25 millió a móri bankrablók elfogásáért

Meghalt a nyolcadik móri áldozat

Ajánlat:

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről