MSZP-s tagok a kuratóriumokban

Vágólapra másolva!
Az MSZP képviselőcsoportjának ülésén elfogadták azt a javaslatot, amelyet a frakcióvezető terjesztett elő a médiakuratóriumokba delegált tagokról és tisztségviselőkről.
Vágólapra másolva!

Az előterjesztésben Lendvai Ildikó azt javasolta, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnökségébe alelnöknek Kocsis Andrást, tagnak Gombár Józsefet, az ellenőrző testületbe pedig Fehér Zsuzsát delegálják.

Az indítvány szerint a Hungária Televízió Közalapítvány (Duna Televízió) kuratóriumi elnökségében Bíró Sándor lenne az alelnök, tagként Ördögh Szilveszter és Halák László, az ellenőrző testület elnökeként pedig Farkas István venne részt a munkában.

A frakció elé terjesztett indítvány a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségébe Agárdi Pétert javasolta alelnöknek, Gellért Kis Gábort, illetve Ambrus Györgyöt tagnak, továbbá az ellenőrző bizottságba Kirschner Pétert delegálná.

A kuratóriumokba javasolt személyekről az MSZP egyeztetést folytatott az SZDSZ-szel. Az MSZP-frakció ülésén Medgyessy Péter kijelölt miniszterelnök tájékoztatást adott a kormányprogramról, amit meghallgatott az SZDSZ négy jelen lévő miniszterjelöltje.

Az MSZP beterjeszti és megszavazza a médiatörvény EU-jogharmonizációs módosítását, ha az Országgyűlés kedden elfogadja az általuk a médiakuratóriumokba delegált tagokat és tisztségviselőket - jelentette ki újságírók előtt Katona Béla frakcióvezető-helyettes azt követően, hogy a szocialista képviselőcsoport döntött az erre vonatkozó előterjesztésről.

Az Országgyűlés keddi ülésén tárgyalja a médiakuratóriumok kiegészítését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről