A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az MSZP nem támogatja Demszkyt

Vágólapra másolva!
Az MSZP mindenképpen önálló főpolgármester-jelöltet kíván állítani ősszel, és ezúttal szilárdan eltökélte a párt, hogy nem lépteti vissza jelöltjét az SZDSZ-es Demszky Gábor javára. Az MSZP legesélyesebb jelöltje Gy. Németh Erzsébet fővárosi frakcióvezető.
Vágólapra másolva!

Gy. Németh Erzsébet 1994 óta a fővárosi közgyűlés tagja, 2000-től frakcióvezető. Országosan kevésbé ismert politikus, ennek ellenére az MSZP budapesti elnöksége szerint jó esélyekkel indulhat az őszi önkormányzati választásokon. "Határozott szándékunk, hogy önálló jelöltet indítsunk, mert szerintünk frissítésre van szüksége a városnak" - mondta az [origo]-nak Alexa György, az MSZP budapesti alelnöke. Az önálló jelölt állításával az országos elnökség is egyetért. Bár hivatalosan még nem született döntés a jelöltről, Alexa szerint Gy. Németh Erzsébet szinte az egyetlen esélyes.

Alexa szerint a választásokon az MSZP által elért budapesti eredmények indokolttá teszik az önálló jelölést, és ez nem okozhat konfrontációt az SZDSZ-szel. "Bár előny 12 évig főpolgármesternek lenni, Gy. Németh Erzsébet a harmadik ciklus óta dolgozik a fővárosi frakcióban, emellett országos ügyekben is feladatai vannak. Persze a kampány dolga őt ismertté tenni, de erre van idő" - vélte Alexa.

Az SZDSZ ugyanakkor biztos Demszky Gábor főpolgármester újabb győzelmében. "Gy. Németh Erzsébet tehetséges, de Demszky Gábort nem fogja megverni" - állítja Eörsi Mátyás ügyvivő. Hozzátette: a két párt közötti együttműködést szerinte a főpolgármesteri jelölés nem befolyásolja. Az SZDSZ a helyi szervezetekre bízza a megállapodást.

Amennyiben az MSZP és az SZDSZ is önálló jelöltet indít, három esélyese lehet az önkormányzati választásoknak. A Fidesz-MDF - bár hivatalos döntés még itt sem született, és korábban több név is szóba került - várhatóan Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, berni nagykövetet indítja.

Kapcsándi Dóra

Ajánlat:

Gy. Németh Erzsébet portréja az MSZP honlapján

Korábban:

Demszky ismét főpolgármester-jelölt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!