A Fidesz jogsegélyt ad az MSZP áldozatainak

Vágólapra másolva!
A Fidesz-frakció létrehozta jogvédő munkacsoportját annak érdekében, hogy erkölcsi és - adott esetben - jogi segítséget nyújtson "a Medgyessy-kormány által végrehajtott politikai tisztogatás áldozatainak".
Vágólapra másolva!

Répássy Róbert, a képviselőcsoport jogi kabinetjének vezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az alkotmányra és a Munka törvénykönyvére hivatkozva jogellenesnek nevezte, ha valakit politikai indokok alapján távolítanak el. Közölte, hogy az alig egy hete hivatalban lévő Medgyessy- kabinet közel száz köztisztviselőtől vált meg. "Úgy hírlik, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból már a titkárnőket is rugdossák kifelé" - mondta a politikus.

Közölte: a jogvédő munkacsoport azért jött létre, mert - szerinte - jogellenes tisztogatás zajlik a közigazgatásban, amely az alkotmányba és egyéb jogszabályokba is ütközik. "A jogvédő munkacsoport figyelemmel kíséri, dokumentálja és nyilvánosságra hozza a politikai elbocsátásokkal kapcsolatos történéseket" - mondta Répássy Róbert.

A szervezők arra kérik "a politikai tisztogatás áldozatait", hogy jelentkezzenek a Fidesz Demokrácia-vonalán (a telefonszám a Fidesz honlapján található). A jogvédő munkacsoport jogászok, ügyvédek jelentkezését is várja. "A frakció létrehozta jogvédő honlapját is, amelyen közzéteszik a politikai tisztogatás áldozatainak névsorát" - mondta Répássy Róbert. Kérdésre válaszolva közölte: a politikai tisztogatás fedőneve az átszervezés.

Korábban:

A Fidesz szerint bosszú-hadjárat zajlik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről