Vágólapra másolva!
A közösség elleni izgatást megalapozottnak találta a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész és volt MIÉP-es parlamenti képviselő, valamint a cikkét megjelentető Ébresztő című újság szerkesztője, Metes György ellen. A hivatal ezért lezárta a nyomozást, és az ügyet átadta a kerületi ügyészségnek vádemelésre - mondta az [origo]-nak Borbély Zoltán a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A Hegedűsék elleni vádról 30 napon belül dönt az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A MIÉP-es képviselő pártjának, a XVI. kerületi, Ébresztő című lapjában tavaly megjelent Keresztyén Magyar Állam című cikkében antiszemita kijelentéseket fogalmazott meg. Többek között azt írta, hogy "a galíciai jöttmentek hada (...) jönnek megint a Duna partjára ... még egyet rúgni a magyarba ... Rekeszd ki őket! Mert ha nem teszed meg, ők teszik meg veled."

A közösség elleni izgatást bizonyítottnak látja a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal Hegedűs Lóránt református lelkész és volt MIÉP-es parlamenti képviselő, valamint a pert kiváltó írásának helyet adó Ébresztő című újság szerkesztője, Metes György ellen, ezért lezárta a nyomozást, és az ügyet átadja a kerületi ügyészségnek vádemelésre - mondta az [origo]-nak Borbély Zoltán a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az írás megjelenése után, a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal tavaly szeptemberben indította meg a nyomozást, először ismeretlen tettes ellen. Októberben már a lap felelős szerkesztőjét gyanúsították, decemberben pedig már kérték az Országgyűléstől Hegedűs Loránt akkori parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését (Ezt az Országgyűlés meg is szavazta).

Borbély szerint leghamarabb 30, legkésőbb 60 napon belül döntenek arról, hogy vádat emelnek-e ellenük. A keddi iratismertetésen Hegedűs nem volt jelen, de nem is kötelező, Metes viszont bizonyítási indítványt terjesztett be, amelyről még nem született döntés.

Korábban:

Elutasították az ifjabb Hegedűs Lóránt elleni keresetet

Fórum:

Kereszténység és MIÉP?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről