A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Családi vállalkozás kutat Simicska után

Vágólapra másolva!
Az APEH nem árulja el, hogy kik vizsgálódhatnak számítógépes rendszerében az Simicska Lajos idejében vélt beavatkozások után kutatva. Más forrásból ugyanakkor az [origo]-t arról tájékoztatták, hogy egy családi vállalkozás, a mindössze 3 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező Hunaudit Kft. nyerte el a megbízást.
Vágólapra másolva!

A kormányváltást követően kinevezett új APEH-vezetők szerint Simicska Lajos APEH-elnöksége alatt megváltoztathatták egyes Fidesz közeliként számon tartott cégek adatait. Ezt a sajtóban csak "hosszú bájtok éjszakájaként" emlegették.

Az APEH közbeszerzési pályázatot írt ki, hogy külsős szakemberek vizsgálják meg számítógépes rendszerét, hogy mennyire hozzáférhető, s hogy kitörölhetőek-e belőle adatok. Az adóhatóság közlése szerint a megbízást elnyerő munkacsoport tagjai nemzetközi auditorjogosítvánnyal rendelkeznek. Többet azonban nem árultak el.

Más forrásból ugyanakkor az [origo] úgy értesült, hogy a múlt héten elindított folyamatban péteken választották ki a Hunaudit Kft.-t. A cégről az Opten cégnyilvántartásából az tudható, hogy egy mindössze 3 millió forintos jegyzett tőkéjű családi vállalkozásról van szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!