A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Még nincs egyetértés a roma tanácsban

Vágólapra másolva!
Roma koordinációs tanács alakul, Medgyessy Péter elnökségével. A tanács egyes leendő tagjai között személyes ellentétek vannak, de Teleki László cigányügyi államtitkár szerint megoldható problémákról van szó.
Vágólapra másolva!

Roma koordinációs tanács alakul várhatóan szeptember elején, melynek elnöke Medgyessy Péter miniszterelnök lesz. A Fidesz vezette kormány idején működő cigányügyi tárcaközi bizottság szerepét veszi át a roma koordinációs tanács, és elődjéhez hasonlóan a roma ügyeket érintő minisztériumi tevékenységeket hangolja össze.

Teleki László cigányügyi államtitkár a tanács működésétől a kommunikáció felerősödését várja a cigány és nem cigány emberek között. Fontos dolognak tartja azoknak a szervezeteknek megszólítását, melyek kötődnek a romasághoz, és hathatós segítséget képesek nyújtani.

A testület összetételéről még nem döntött a kormány, de várhatóan a tanács tagja lesz Farkas Flórián, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, fideszes országgyűlési képvislő, valamint a tanács munkáját segíteni fogja Horváth Aladár a kormányfő cigányügyi tanácsadója, a Roma Polgárjogi Közalapítvány elnöke. Teleki Zsigó Jenőt, a Roma Parlament vezetőjét is a tanácsban szeretné tudni, annak ellenére, hogy a viszony nem felhőtlen közöttük, de összességében az említett roma politikusok között sem.

"Különböző nézeteinket félre kell tenni, és alapkérdésekben egységesen kell dönteni. Nehéz a helyzete most Farkas Flóriánnak, először van ellenzéki szerepben. Remélem, az OCÖ elnökét pártja nem fogja hátráltatni, mert könnyen konfliktusba kerülhet" - mondta Horváth Aladár.

Horváth Aladár kijelentésére Osztojkán Béla, az OCÖ alelnöke reagált. "Fegyelmeznie kell magát Horváth Aladárnak, neki inkább a roma társadalommal kéne foglakoznia. Nem lenne szabad tudatosan generálni az ellentéteket."

Teleki László cigányügyi államtitkár szerint felül kell emelkedni a személyeskedésen, csak úgy lehet eredményeket produkálni. Jelenlegi lehetőségeit alkalmasnak tartja az egyensúly megteremtésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!